Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Αθωώθηκε επιχειρηματίας που είχε φάει πρόστιμο στην περίοδο του κορονοϊού

Η περιπέτεια Βολιώτη επαγγελματία εστίασης, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με λάθος κατηγορητήριο, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με λάθος κατηγορητήριο και περίμενε περίπου τέσσερα χρόνια για να αθωωθεί! Ο λόγος για έναν 57χρονο- σήμερα- Βολιώτη επαγγελματία στον χώρο της εστίασης, ο οποίος κρίθηκε αθώος χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του ήταν λάθος.

Τα όσα καταλογίζονταν στον ίδιο δεν ίσχυαν, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας της έδρας να ζητήσει την αθώωσή του και ο επαγγελματίας να αποχωρήσει από τα δικαστήρια ανακουφισμένος και χαμογελαστός, παρά την περιπέτεια που βίωσε.

Όλα ξεκίνησαν την περίοδο του covid, το 2020, όταν υπήρχε η πλήρης απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, πλην όσων λειτουργούσαν με τη μορφή take away και για ντελίβερι.

Η επιχείρηση του 57χρονου με βάση το καταστατικό λειτουργίας της μπορούσε να λειτουργήσει ως take away, όπως και έκανε, έχοντας παράλληλα μαζέψει όλα τα τραπεζοκαθίσματα από τον εξωτερικό χώρο που διέθετε, αλλά και από μέσα από το μαγαζί.

Ένα βράδυ και ενώ έξω από το κατάστημά του βρισκόταν στην ουρά πέντε πελάτες περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, άλλοι για καφέ και άλλοι για να αγοράσουν μικρογεύματα, έγινε έλεγχος από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Τα αστυνομικά όργανα επέβαλαν σε δύο από τους πελάτες πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα, διότι δεν φορούσαν μάσκα προστασίας και για άσκοπη μετακίνηση και 5.000 ευρώ στον επαγγελματία, διότι όπως επισημαίνονταν στο κατηγορητήριο λειτουργούσε κανονικά την επιχείρηση, παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας για μη διασπορά του κορονοϊού.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες στα δικαστήρια παραδέχτηκε πως στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε αναγράφηκε λάθος ότι υπήρχαν θαμώνες μέσα στο κατάστημα, διότι και ο ίδιος που έκανε τον έλεγχο πελάτες είδε μόνο έξω από την επιχείρηση. Είπε ωστόσο πως το πρόστιμο επιβλήθηκε διότι δύο από τους πελάτες, οι οποίοι περίμεναν στην εξωτερική μπάρα, είχαν μπροστά τους δύο ποτήρια με ποτό, και με βάση αυτό θεωρήθηκε πως η επιχείρηση βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν take away.

Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς αντέκρουσε ο συνήγορος υπεράσπισης και ο ίδιος ο επαγγελματίας. Προσκομίστηκε επίσης φωτογραφικό υλικό στο οποίο καταγραφόταν η τήρηση των μέτρων που είχε επιβάλλει η Πολιτεία, ενώ υπέρ του επαγγελματία κατέθεσε και αυτόπτης μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε πως βρισκόταν στην ουρά περιμένοντας να εξυπηρετηθεί το επίμαχο βράδυ και επιβεβαίωσε αφενός ότι δεν είδε τον επαγγελματία να σερβίρει ποτά σε πελάτες μέσα στο μαγαζί και αφετέρου ανέφερε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ουδέποτε παραβίασε τα μέτρα κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων της πανδημίας.

Μετά από τα παραπάνω η εισαγγελέας πρότεινε ο 57χρονος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών, πρόταση που αποδέχτηκε τελικά το δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χανιά: Εκδικάζεται μετά από έξι αναβολές, η υπόθεση ασέλγειας καθηγητή σε βάρος μαθητριών του

Πέθανε ο τηλεοπτικός «Ταρζάν» των ’60s, Ron Ely (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ