Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης για Σαμαρά: Πάγια αρχή μας να μην σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών

Πολλά ερωτήματα για όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη Βουλή εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόσο για την κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «Ο πρωθυπουργός αυτό που έκανε ήταν να επαναλάβει τις δικές του αλλά και τις κόκκινες γραμμές της παράταξης και να να επαναλάβω ότι είναι πάγια θέση να μην σχολιάζουμε δηλώσεις πρωθυπουργών ή πόσο μάλλον να σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών η προέδρων της ΝΔ».

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά όπως πρότεινε ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα.

Για το αν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες σε εθνικά ζητήματα: «εγώ θα σας πω την δική μας θέση ότι η Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ τόσο ισχυρή όσο επί την ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα βάλουμε ποτέ στην συζήτηση ζητήματα κυριαρχίας και θα συνεχίσει να μεγαλώνει την χώρα».

Στο ερώτημα αν μπορεί ο πρωθυπουργός να επιλέγει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιλέξει κανέναν αρχηγό αλλά με ποιους θα συνομιλεί. Στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν θυμάμαι έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες τις κόκκινες γραμμές της παράταξής μας. Προχωράμε μπροστά. Με έναν λόγο ο οποίος πρέπει να είναι όλο και πιο ενωτικός με παραδοχή λαθών με μόνο στόχο την υλοποίηση του προγράμματος μας. Δεν θα ξεχάσουμε όσα ζήσαμε από τα άκρα και τι ζήσαμε τις μαύρες μέρες με μια κυβέρνηση που πήγε να κάνει παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη και τα μέσα και επιβεβαίωσε τις φοβίες μας».

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση μομφής στον κ. Παππά αλλά είπε κάτι το οποίο εκφράζει εκατομμύρια πολιτών. Το είπε ξεκάθαρα περιμένει τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για να συνομιλήσει. Δεν αρνήθηκε καμία συζήτηση παρά τους τόνους λάσπης εναντίον του ιδίου ή της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εφορία: Από «κόσκινο» οι «χρυσές» αναρτήσεις των Influencers – Ποιοι θα πάρουν επιπλέον χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα

Συνέχιση της απεργίας στα πλοία μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου – Για προοπτική κλιμάκωσης μιλά η ΠΝΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ