Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Καταστρέφουν το φωτισμό του Δήμου Αθηναίων για να στολίσουν χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

62 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Αθηναίων, με στρατηγική που θυμίζει τις πρακτικές γνωστού καταστήματος πώλησης παιχνιδιών, ξεκίνησε από σήμερα να στολίζει τους κεντρικούς δρόμους, αρχίζοντας από την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Ρεπορτάζ του Κίμωνα Λογοθέτη

Πιο συγκεκριμένα, το ereportaz εντόπισε προσωπικό να εκτελεί εργασίες στους στύλους δημοτικού φωτισμού χωρίς να φέρει διακριτικά του Δήμου Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι αυτοί τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, καταστρέφοντας παράλληλα τα καλύμματα των ηλεκτρικών συνδέσεων, ενώ οι ηλεκτρικές επεμβάσεις που πραγματοποιούσαν ήταν εκτεθειμένες στους περαστικούς και επισφαλείς, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες λύσεις, όπως μονωτικές ταινίες και δεματικά.

Γιατί τόση βιασύνη;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ξεκινάει ο στολισμός της Αθήνας από τον Οκτώβριο. Υπάρχει πρόθεση να ανάψουν οι γιρλάντες τόσο νωρίς ή μήπως ο ανάδοχος σπεύδει να ολοκληρώσει τις εργασίες για να πληρωθεί; Είναι ενήμεροι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον ηλεκτροφωτισμό, για αυτή τη διαδικασία;

Ασφαλής στολισμός ή επικίνδυνη παρέμβαση;

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επεμβαίνουν στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του δήμου; Υπάρχει επίσημη επίβλεψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ποιος υπογράφει για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων; Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς οι ενέργειες αυτές θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των περαστικών και του οδικού δικτύου γενικότερα.

Οι φθορές στα καλύμματα των φωτιστικών προκαλούν επιπλέον ερωτήματα. Πώς σκοπεύει ο Δήμος να αποκαταστήσει τις ζημιές αυτές, και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την αντικατάσταση των καλυμμάτων που καταστράφηκαν ή εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών;

Αναμφίβολα, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός προσφέρει μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, ωστόσο πρέπει να γίνεται με σεβασμό στις τεχνικές προδιαγραφές και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Οι δημόσιες εγκαταστάσεις δεν πρέπει να υφίστανται φθορές ούτε να παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι επεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του δήμου πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη των αρμόδιων υπηρεσιών και να διασφαλίζεται από τον τεχνικό ασφαλείας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους χρήστες του οδικού δικτύου. Η εικόνα που αντίκρισαν οι περαστικοί στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου δείχνει ότι αυτές οι αρχές δεν τηρήθηκαν, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τις διαδικασίες και την οργάνωση του έργου.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός πρέπει να γίνεται με προσοχή και να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ασφαλείας και η ακεραιότητα των δημόσιων υποδομών. Είναι καιρός οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν δράση για να διασφαλίσουν ότι οι παρεμβάσεις γίνονται με υπευθυνότητα και σεβασμό προς την πόλη και τους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΡΕΝ Τώρα: Η Ειρήνη Μουρτζούκου που βίωσε το θάνατο πέντε βρεφών παρουσιάζει την δική της αλήθεια

Κακουργηματική δίωξη σε 28χρονο που ξυλοκόπησε άγρια την έγκυο αδελφή του και τον σύντροφό της

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ