Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Παναθηναϊκός – Τσέλσι 1-4: Βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ, το τριφύλλι υποτάχθηκε στην κυριαρχία των Λονδρέζων

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην Τσέλσι, καθώς ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 στο ΟΑΚΑ. Τρία γκολ σε δέκα λεπτά δέχθηκε το τριφύλλι στο δεύτερο μέρος, ο Πελίστρι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 69ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός υποτέχθηκε στην κυριαρχία της Τσέλσι, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από τους μπλε στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στη σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ (μιας και ήταν το πρώτο εντός έδρας των πρασίνων μετά τον αδόκητο χαμό του.

Οι μπλε προηγήθηκαν στο 22ο λεπτό με τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Μούντρικ βρήκε ωραία τον Πορτογάλο μέσα στην περιοχή κι αυτός με τη μια την έστειλε στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος κύλησε άσχημα για το τριφύλλι, καθώς δέχθηκε τρία γκολ σε δέκα λεπτά. Αρχικά στο 49′ ο Μούντρικ πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Ο Νέτο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ουκρανός με μια σκαστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο 55ο λεπτό. Ο Φέλιξ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Μακσίμοβιτς έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία της μπάλας, μπερδεύοντας έτσι τον Ντραγκόφσκι.

Στο 58′ ο Μαντσίνι έκανε πέναλτι με χέρι σε μεταβίβαση του Ζοάο Φέλιξ. Ο διαιτητής ήταν δίπλα και έδωσε την εσχάστη των ποινών. Ο Ενκουνκού ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 4-0.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο 69ο λεπτό. Ο Βαγιαννίδης έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Πελίστρι κι αυτός σκόραρε προ κενής εστίας.

Το τριφύλλι έμεινε με ένα βαθμό στη League Phase του Conference League, μετά την ισοπαλία με την Μπόρατς στην πρεμιέρα. Η Τσέλσι ανέβηκε στους έξι.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Σένκεφελντ είναι παρτενέρ του Γεντβάι, ο Μακσίμοβιτς παίζει στο πλάι του Τσέριν και ο Ουναχί ξεκινάει στο “10” αντί του Μπακασέτα. Στις δύο πτέρυγες παίζουν οι Πελίστρι και Μαντσίνι αντί των Τετέ και Τζούριτσιτς.

Από την άλλη πλευρά ο Έντσο Μαρέσκα άλλαξε όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, όπως έκανε και στην πρεμιέρα του Conference League κόντρα στη Γάνδη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, ο Φέλιξ τον τιμώρησε

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με το καλημέρα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μλατένοβιτς στο 2′ ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Τσέλσι, αλλά ο Γιόργκεσεν απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά μετά ο Ουναχί δοκίμασε να πλασάρει εκτός περιοχής, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Γιόργκεσεν.

Οι μπλε απείλησαν για πρώτη φορά στο 18ο λεπτό. Ο Μούντρικ δοκίμασε ένα σουτ από τη γωνία της περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε ψηλά. Στη δεύτερη τελική τους στο 22′ κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ζοάο Φέλιξ, μετά από ωραία πάσα του Μούντρικ.

Η Τσέλσι αναθάρρησε μετά το γκολ του Πορτογάλου και ανέβασε στροφές. Στο 28′ ο Μούντρικ έστρωσε στον Φερνάντες στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Φέλιξ που πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον κίπερ του τριφυλλιού.

Καταστροφή σε δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος

Η Τσέλσι πέτυχε το δεύτερο γκολ στην πρώτη τελική της στο δεύτερο μέρος. Ο Νέτο έκανε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Μούντρικ στο δεύτερο δοκάρι με σκαστή κεφαλιά την έστειλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά ήρθε το τρίτο γκολ των μπλε με τον Φέλιξ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα χάρη (και) στην κόντρα που έβαλε ο Μακσίμοβιτς και άλλαξε την πορεία της. Τρία λεπτά μετά ο Μαντσίνι έκανε πέναλτι για χέρι και ο Ενκουνκού το μετέτρεψε σε γκολ στο 59′.

Τα τέσσερα γκολ πάγωσαν το τριφύλλι, ενώ ήταν φανερή και η απογοήτευση των φιλάθλων. Στο 65′ ο Ντισασί έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε τον Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σφυγμό στο 69ο λεπτό, καθώς μείωσε με τον Πελίστρι, ο οποίος πέτυχε γκολ προ κενής εστίας. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα πάγωσε, καθώς το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί.

Η Τσέλσι λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ από δικά της λάθη. Ο Βέιγκα λίγο έλειψε να κάνει αυτογκόλ στο 81′, ενώ από το κόρνερ ο Γιόργκεσεν έκανε άσχημη έξοδο, όμως ο Ντισασί απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Το 4-1 παράμεινε μέχρι και το φινάλε.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς (60′ Βαγιαννίδης), Κώτσιρας, Τσέριν, Μακσίμοβιτς, Ουναχί (80′ Μπακασέτας), Πελίστρι (70′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγεφ (71′ Σπόραρ).

Τσέλσι: Γιόργκενσεν, Βέιγκα, Ντισασί, Μπαντιασίλε, Κουκουρέγια, Νέτο (61′ Τζορτζ), Φερνάντες (70′ Κασαντέι), Ντιούσμπερι-Χολ (77′ Τσουκουεμέκα), Μούντρικ, Φέλιξ, Ενκουνκού (61′ Γκουίου).

πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι οδηγίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ματς με τη Μάλμε

Ολυμπιακός: Με 14 παίκτες στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ