Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Στην αντεπίθεση ο Σαλμάς: Το λαθρεμπόριο καυσίμων γίνεται εν γνώση της κυβέρνησης

Σοβαρές αιχμές κατά της κυβέρνησης για το λαθρεμπόριο καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής άφησε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, Μάριος Σαλμάς. Σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην γαλάζιος βουλευτής, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους τρόπους που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Μάλιστα απευθυνόμενος στην υφυπουργό Ανάπτυξης, είπε πως στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τον Ιούνιο «τα είπα μπροστά σε σας και τον πρωθυπουργό και τον κ. Θεοδωρικάκο, ότι κλέβουν με τούρκικες αντλίες; Δεν ήρθατε να με ρωτήσετε. Προφανώς όλο αυτό που συμβαίνει είναι εν γνώση σας» και πρόσθεσε ότι «εν γνώση σας συντελείται πρωτοφανώς αυτή η τεράστια κλοπή των πολιτών. Γι’ αυτό σας είπα ότι ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των λίγων, γι’ αυτό γίνονται ολιγοπώλια. Δε συμβαίνουν όλα καλά, συμβαίνουν όλα λάθος».

Ταυτόχρονα, υπονόησε ότι για αυτό απομακρύνθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς, όπως είπε όταν επεσήμανε αυτά το ίδιο βράδυ υπήρξε η διαρροή ότι είναι ξένο σώμα για τη Νέα Δημοκρατία.

«Οι έλεγχοι που κάνετε είναι αναποτελεσματικοί. Ήσασταν κ. Παπαδημήτριου στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις ευρωεκλογές που είπα στον πρωθυπουργό ότι δεν καταλαβαίνετε πως οι αλυσίδες βενζινάδικων κλέβουν τον κόσμο;», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς το ΕΜΠ δεν είναι ανεξάρτητη αρχή για να ορίζετε εσείς τους προέδρους»
Από την πλευρά της η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα – Μάνη Παπαδημήτριου, αναφέρθηκε σε στοιχεία ελέγχων που έχουν γίνει από τους αρμόδιους μηχανισμούς προκειμένου να αποδείξει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Επιπλέον, αμφισβήτησε και τη μεθοδολογία της έρευνας του ΕΜΠ που μιλά για παραβάσεις του 27% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν- και πάνω στην οποία βασίστηκε η ερώτηση.

Ο Μάριος Σαλμάς και στη δευτερολογία του πέταξε και άλλα «καρφιά» λέγοντας ότι η έρευνα του ΕΜΠ, «ευτυχώς δεν είναι ανεξάρτητη αρχή για να ορίζετε εσείς τους προέδρους. Αν ήταν Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί να μη βλέπαμε αυτό το πόρισμα, αλλά ευτυχώς είναι το ΕΜΠ».

«Η κυβέρνηση αυτή λαμβάνει συνεχώς τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την προστασία των καταναλωτών. Σαφές ότι δε θα επιδείξει ανοχή σε παράνομες πρακτικές και θα επιβάλλονται άμεσα οι κυρώσεις, με αμείωτη ένταση», κατέληξε η κ. Παπαδημητρίου στην δική της δευτερολογία.

Πηγή Το Βήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιστέρι: Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι κι απειλεί να αυτοκτονήσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε σε φαρμακείο και πήρε self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου (φωτο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ