Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Τέλος η απεργία της ΠΝΟ: Κανονικά τα δρομολόγια στα πλοία

Η ΠΝΟ ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει την απεργία στα λιμάνια, που κρατούσε δεμένα τα πλοία. Η απόφαση για τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης ελήφθη μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια με πλοία θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας έβαλε στο τραπέζι όλα τα θεσμικά αιτήματα που έθεσε νωρίτερα η ΠΝΟ.

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας θα ζητηθεί η αλλαγή των προϋποθέσεων που ίσχυαν έως σήμερα για την ένταξη ενός ναυτικού, ωστόσο οποιασδήποτε τελική απόφαση θα προηγηθεί πρώτα αναλογιστική μελέτη και μετά θα ανακοινωθούν οι τελικά αποφάσεις ως προς το ποσό του επιδόματος αλλά και των όρων καταβολής του.

Επίσης υπήρξε δέσμευση για την αυστηρή τήρηση του νόμου όσον αφορά το 10ωρο εργασίας των ναυτικών στα ταχύπλοα ενώ εξετάζεται και η αλλαγή του ύψους του προστίμου. Για το θέμα που αφορά τη σύνθεση των πλοίων της ακτοπλοΐας όπου από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου μειώνεται κατά 50% το πλήρωμα στο ξενοδοχειακό προσωπικό αλλά και αυτό που αφορά το νόμο για τις συνθέσεις των πλοίων που εκτελούν διεθνείς πλόες αναμένεται να εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας έως τις 25 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ