Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου & το Προσκλητήριο Βάπτισης της κόρης του «Ντάνου»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δείχνει να είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ, καθώς, πριν από περίπου εννιά μήνες ο ίδιος και η σύζυγός του, Δήμητρα Βαμβακούση, υποδέχτηκαν στον κόσμο την κορούλα τους.

Μάλιστα, το ζευγάρι αύριο θα βαφτίσει το κοριτσάκι του στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου ή αλλιώς Μονή Ευαγγελίστριας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο με τους πιο στενούς του συγγενείς και φίλους το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου.

Η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ψηλά στο βουνό, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων βόρεια από την Χώρα της Σκιάθου. Ένα μέρος που, ο «Ντάνος», το επισκέπτεται από την νεαρή του ηλικία, που έχει τεράστια σημασία για εκείνον και που έχει την ευκαιρία να συναντά τον πατέρα Ιωσήφ, ηγούμενο της Μονής, ο οποίος είναι παλιός του συμμαθητής.

Το Skiathoschannel.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά το προσκλητήριο της Βάπτισης της κορούλας του ευτυχισμένου ζευγαριού Γιώργου Αγγελόπουλου και Δήμητρας Βαμβακούση.

Επίσης σας ξεναγούμε μέσω του φωτορεπορτάζ μας στην Μονή που ιδρύθηκε το 1794 από μια μικρή ομάδα μοναχών του κινήματος των «Κολλυβάδων», που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Άγιον ‘Όρος, λόγω του αναβρασμού που uπήρxε τότε με αφορμή την ημέρα κατά την οποία έπρεπε να τελούνται κανονικά τα μνημόσυνα, το Σάββατο δηλαδή αντί της Κυριακής και βασικό σύνθημα την επιστροφή στην αρχαία παράδοση της Εκκλησίας.

πηγή: skiathoschannel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέθανε ο βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρέας Κουλουμπής – Ήταν ο σύζυγος της Κάρμεν Ρουγγέρη (Βίντεο)

Μαρινέλλα: Σημαντική βελτίωση στην υγεία της – Ξεκίνησε φυσικοθεραπείες

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ