Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Φαραντούρης: «Βλάπτει τη Δικαιοσύνη η διάλυση του θεσμού των προστατευόμενων μαρτύρων»

Για το ντόμινο που προκαλείται στη Δικαιοσύνη μετά την άρση του καθεστώτος προστασίας των δύο μαρτύρων του σκανδάλου Novartis, απάντησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης, χαρακτηρίζοντας αυτή την εξελίξη προβληματική για την Ελλάδα και τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε «ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων ισχύει σε όλα τα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη και έννoμες τάξεις στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία η οποία λέει ότι για σοβαρά εγκλήματα, για θέματα διαφθοράς, ακόμα και για ζητήματα καρτέλ και για οικονομικά εγκλήματα, ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα είναι πυλώνας της εξιχνίασης διότι δίνει τα εχέγγυα σε ανθρώπους οι οποίοι φοβούνται για τη δουλειά τους, για τη ζωή τους, να σπεύσουν να καταθέσουν.»

Κατά τον κ. Φαραντούρη, η απονομιμοποίηση του θεσμού, που ισχύει σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη και οι πανηγυρισμοί από τα πρωτοσέλιδα από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, μόνο προβληματικό είναι για τον τόπο και για τη δικαιοσύνη.

Ως απάντηση στα προβλήματα ανεξαρτησίας και εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζει σήμερα η Δικαιοσύνη, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει με έναν από του 10 άξονες του πολιτικού του προγράμματος, την εκλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου από το σύνολο των Ελλήνων Δικαστών και όχι όπως σήμερα «να διορίζεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό με βουτιά στην επετηρίδα και τσίμπημα του 13ου του 10ου, του πιο βολικού ενδεχομένως και τοποθέτησή του στην ηγεσία.»


➤Ακολουθήστε την ΜΠΑΜ στο Instagram.

➤Αγόρασε την εφημερίδα και διαδικτυακά εδώ: https://www.empam.gr/eshop

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ