Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Το θρίλερ της Αμαλιάδας: Πέντε θάνατοι βρεφών ζητούν (άμεσα) απαντήσεις

Πέπλο μυστηρίου με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές καλύπτει το αποκαλούμενο θρίλερ της Αμαλιάδας με πρωταγωνίστρια την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου και πέντε νεκρά βρέφη.

Αποτελεί μια τραγική σύμπτωση στο πλευρό της νεαρής γυναίκας με το αγγελικό πρόσωπο να καταλήγουν μικρά παιδιά ή πίσω από τους αδόκητους θανάτους κρύβεται μια υπόθεση, η οποία συνειρμικά και μόνο παραπέμπει σε εκείνη της Πάτρας; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι εισαγγελικές και οι ιατροδικαστικές Αρχές, οι οποίες έστω και καθυστερημένα αποφάσισαν να ερευνήσουν συνολικά -και όχι αποσπασματικά- τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εκτείνεται χρονικά από το 2014 μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο!

Ήδη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών έχει ζητήσει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης για τον θάνατο των τριών βρεφών σε Αμαλιάδα και Κάτω Αχαΐα που αφορά τα δύο βρέφη της Ειρήνης Μουρτζούκου, αλλά και τον τελευταίο θάνατο του 15 μηνών βρέφους, του μικρού Παναγιωτάκη, που έφερε την υπόθεση ξανά στο προσκήνιο. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και οι άλλοι δύο μυστήριοι θάνατοι μωρών που σημειώθηκαν το 2014 και το 2021. Πρόκειται για την αδελφή της Ειρήνης Μουρτζούκου αλλά και τη μόλις έξι μηνών κόρη της κουμπάρας της και πρώην επιστήθιας φίλης της.

Τραγική πρωταγωνίστρια στο νέο θρίλερ που έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο είναι η 24χρονη Ειρήνη. Μια μικροκαμωμένη γυναίκα με αγγελικό πρόσωπο, η εν γένει παρουσία της οποίας σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, καθώς ακόμη και η ίδια φέρεται να αδυνατεί να αντιληφθεί την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα ανοιχτόχρωμα μάτια της.

Συγκλονιστική σύμπτωση -προς το παρόν- αποτελεί το γεγονός ότι η Μουρτζούκου ήταν παρούσα και στις πέντε απώλειες. Κοινή συνισταμένη των θανάτων αποτελεί το ότι ξαφνικά -σύμφωνα με τις περιγραφές της- τα βρέφη παρουσίασαν δυσκολία στην αναπνοή, έχασαν το χρώμα τους και τελικά κατέληξαν. Το 2021 η τότε 21χρονη Ειρήνη πρόσεχε το μωρό της φίλης της και κουμπάρας της Κατερίνας, όταν αυτό άρχισε να παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή. Όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρό. Μετά από ένα χρόνο αρχίζουν να πεθαίνουν διαδοχικά και μυστηριωδώς άλλα τρία βρέφη. Πρόκειται για το πρώτο παιδί της Ειρήνης, 19 ημερών, που πέθανε τον Ιούνιο του 2022, το δεύτερο βρέφος της Ειρήνης, δύο μηνών, που πέθανε τον Οκτώβριο του 2023 μέσα στο «Παίδων», και το τελευταίο μωρό της συγκατοίκου της, τον μικρό Παναγιωτάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τον Αύγουστο του 2024. Η πέμπτη περίπτωση αφορά τον θάνατο της αδελφής -βρεφικής ηλικίας- της 24χρονης όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες από το δωμάτιο του μικρού Παναγιωτάκη που έμελλε να χάσει τη ζωή του τόσο άδικα, τα επίσημα ιατροδικαστικά έγγραφα και αποκλειστικές συνεντεύξεις της πρωταγωνίστριας του θρίλερ, της μητέρας και της γιαγιάς του μικρού Παναγιωτάκη, καθώς και του πατέρα και της μητριάς της Ειρήνης Μουρτζούκου.

Η «Μ» αποκαλύπτει για πρώτη φορά φωτογραφίες από το δωμάτιο του μικρού Παναγιωτάκη, το τελευταίο μωρό που πέθανε τον Αύγουστο, και έμελλε να χάσει τη ζωή του τόσο άδικα!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον ουρανό του Ηρακλείου γιγαντιαία Ελληνική σημαία

Συγκίνηση στην Ψέριμο: Οι 4 μαθητές παρελαύνουν μαζί με προσκόπους από την Αθήνα (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ