Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Υπόθεση Αμαλιάδας: Ο ιατροδικαστής που εξιχνίασε τη δολοφονία τριών βρεφών στη Γερμανία αποκλειστικά στο «OPEN Τώρα»

Ο κορυφαίος Γερμανός καθηγητής Ιατροδικαστικής Ιστοπαθολογίας Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, μιλά αποκλειστικά στο «OPEN Τώρα!» για τους μυστηριώδεις θανάτους 5 βρεφών στην Αμαλιάδα.

Η συμβολή του ήταν καθοριστική στο να εξιχνιαστεί η φρικιαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη Γερμανία, της μητέρας που, όπως αποδείχτηκε μετά από δύο και πλέον χρόνια ερευνών, δολοφόνησε τα τρία μωρά της με ένα πανάκι!

ΡΑΪΝΧΑΡΝΤ ΝΤΕΤΜΑΓΙΕΡ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
Ένας θάνατος βρέφους μπορεί να συμβεί σε μια οικογένεια. Δεύτερος θάνατος βρέφους (στην ίδια οικογένεια) είναι εξαιρετικά ύποπτος, αλλά ο τρίτος είναι… απόδειξη ανθρωποκτονίας έχει πει στο παρελθόν ο Ιατροδικαστής αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της πόλης Βελμάρ που εξιχνιάστηκε.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας μας λέει για τους πολλαπλούς θανάτους βρεφών στην Αμαλιάδα:
Πράγματι, η κατάσταση είναι πολύ ύποπτη ότι η γυναίκα θα μπορούσε να είχε σκοτώσει όλα τα μωρά.
Όμως είναι δύσκολο να σχολιάσουμε χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των αυτοψιών και των ερευνών που ακολουθούν.
Στην περίπτωσή μας, στη Γερμανία πριν από χρόνια ξεκινήσαμε γενετικές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των γονέων των παιδιών και του ιατρικού τους ιστορικού όπως αιφνίδιοι θάνατοι στις οικογένειες, μυοκαρδιοπάθειες κτλ.
Κάναμε ιστολογικές έρευνες για λοιμώξεις, ιδίως αποκλεισμός λοιμώξεων της καρδιάς και του πνευμονικού ιστού και τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να είναι μια περίπτωση συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, ο κορυφαίος ιατροδικαστής απαντά πώς «Μερικές φορές οι γυναίκες χρησιμοποιούν τοξικές ουσίες».

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Ιστοπαθολογίας επισημαίνει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται έλεγχος στο πρόσωπο που ήταν μαζί με τα νεκρά μωρά, να διερευνάται το ιατρικό ιστορικό του καθώς και το πώς συμπεριφέρεται όταν χειρίζεται τα μωρά.
Τονίζει μάλιστα:

Είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να ελέγχονται:
-Οι χρόνοι αν όντως η γυναίκα ήταν μόνη με το μωρό σε κάθε περίπτωση και πόσο καιρό.
-Ζητούσε πάντα μόνη της την επείγουσα ανάγκη για παροχή βοήθειας ή εμπλεκόταν άλλο άτομο;
-Πώς συμπεριφέρθηκε όταν πήρε το μήνυμα ότι ένα μωρό, ένα άλλο μωρό, πέθανε;

Ο κ. Ντετμάγιερ σημειώνει ότι «χωρίς αυτοψία, είναι πολύ δύσκολο να προσκομιστούν στοιχεία, καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου.

Οι δολοφονίες βρεφών -όπως συνέβη στην πόλη Βίλμαρ- είναι πιθανό να οφείλονται σε ασφυξία χρησιμοποιώντας πανάκι ή άλλα μαλακά υφάσματα, που δυστυχώς συχνά δεν αφήνουν ίχνη. Είναι στατιστικά απίθανο να υπάρχουν τυχαίοι φυσικοί θάνατοι τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια.
Για μάς η μόνη λογική εξήγηση ήταν ότι και στις τρεις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρωποκτονία αναφερει χαρακτηριστικά στο «Open Τώρα!» ο καθηγητής και ιατροδικαστής δρ. Ράινχαρντ Ντετμάγιερ.

Ο στόχος της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας πρέπει να είναι η άσκηση πίεσης στον φερόμενο ως δράστη ώστε να ληφθεί ομολογία τονίζει ο Γερμανός ιατροδικαστής.

Η ιστορία των τριών βρεφών που πέθαναν αιφνιδιαστικά από το 2004 έως το 2009 συγκλόνισε τη Γερμανία. Η Κατερίνα ήταν μόλις δύο εβδομάδων, o Ντάνιελ σχεδόν έξι εβδομάδων και ο Ντένις έζησε τρεις μήνες.

«Αιφνίδιος βρεφικός θάνατος» ήταν το πόρισμα για τα τρία αδελφάκια. Ο θάνατος του μικρού Ντένις το 2009 σε ηλικία έξι εβδομάδων από ασφυξία έκανε τις Αρχές να εστιάσουν πολύ προσεκτικά στο πώς θα εξιχνιάσουν την υπόθεση. Δεν κατάφεραν κάτι μέχρι το 2012 οπότε η μητέρα, μετά από νέα πιεστική ανάκριση, ομολόγησε τις δολοφονίες.

@ereportaz.gr

Υπόθεση Αμαλιάδας: Ο ιατροδικαστής που εξιχνίασε τη δολοφονία τριών βρεφών στη Γερμανία αποκλειστικά στο #OPENTORA #Opentv opentvgr tiktokgreece tiktokergreek #amaliadagreece amaliada #kousoulos #petroskousoulos

♬ πρωτότυπος ήχος – ereportaz.gr – ereportaz.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη OPEN ΤΩΡΑ: Πώς «έφυγαν» από τη ζωή τα πέντε βρέφη – «Ανατριχιάζουν» οι συμπτώσεις….

Αμαλιάδα: Τα όμοια ευρήματα και τα κοινά αίτια θανάτου των βρεφών του οικογενειακού περιβάλλοντος της Ειρήνης

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ