Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Spider Music: Μετά τα μεγάλα ονόματα «δίνει βήμα» και σε νέους καλλιτέχνες

Μια ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία που ειδικεύεται στα νέα ταλέντα από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

«H μουσική είναι τόσο ανεξάρτητη όσο και ο καλλιτέχνης που τη δημιουργεί. Σταμάτα να το ονειρεύεσαι. Ο κόσμος πρέπει να σε ακούσει. Έλα να κάνουμε μαζί το όνειρό σου πραγματικότητα! We do!».

Αυτό το σύνθημα – κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες βλέπουμε στην αρχική σελίδα της Spider Music. Μια ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία που ειδικεύεται στα νέα ταλέντα από πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς χώρους, και αυτοπροσδιορίζεται ως «the label that refuses to be labeled».

Δραστηριοποιείται από το 2016 και ενώ έχει συνεργαστεί ήδη με μεγάλους καλλιτέχνες, όραμα της εταιρείας είναι να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες.

Έχει πάνω από 900 παραγωγές, με μεγάλη ανοδική πορεία. Το 2024 είχε 150 παραγωγές νέων τραγουδιών έως τώρα και ευελπιστεί το 2025 να περάσει κατά πολύ αυτό το νούμερο.
Εκτός της Ελλάδας συνεργάζεται με καλλιτέχνες από Τουρκία, Αγγλία, Νορβηγία, Αμερική και Ολλανδία.

Ευανθία Μάγνη

SPIDER

– Ιδρυτικό μέλος Spider Music

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη Spider Music;
– Οι στόχοι μας είναι να καταφέρουμε να δώσουμε όσο μπορούμε μεγαλύτερο βήμα στα νέα παιδιά. Παιδιά που έχουν ταλέντο και πρέπει να ακουστούν.

– Ποια είναι η διαφορά της Spider Music από τις άλλες δισκογραφικές;

– Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, είναι κάτι που θα μπορούσαν να απαντήσουν οι καλλιτέχνες μας και ευελπιστώ σύντομα να τους φιλοξενήσετε και να απαντήσουν εκείνοι.

– Τα τελευταία χρόνια πόσο έχει αλλάξει ο χώρος της δισκογραφίας και τι επιπτώσεις έχει στις δισκογραφικές;

– Με το ξεκίνημα της εταιρείας μας ήδη είχαν έρθει οι αλλαγές στη δισκογραφία, άρα δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Σίγουρα δεν λειτουργούν όλα όπως παλιά, π.χ. δεν υπάρχουν πλέον πωλήσεις φυσικού προϊόντος (CD), όλα γίνονται ψηφιακά.

– Βλέπουμε να κυριαρχούν το YouΤube και το Spotify. Οι περισσότεροι κατεβάζουν μουσική από το Διαδίκτυο καταβάλλοντας πολύ μικρό ή και καθόλου τίμημα. Με δεδομένο αυτό πώς κινείται μια εταιρεία όπως η Spider Music;

– Στην Ελλάδα είναι ακόμη λίγο ρευστή η νομοθεσία και ο τρόπος που ελέγχεται η ψηφιακή πειρατεία. Εμείς όσο μπορούμε ως εταιρεία προστατεύουμε τα τραγούδια και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

– Θεωρείτε ότι οι νέοι καλλιτέχνες βρίσκουν βήμα να εκφραστούν στη σύγχρονη εποχή;

– Με την εποχή πλέον του ΥouΤube, του TikTok κ.λπ. ο κάθε νέος καλλιτέχνης έχει το βήμα να προβάλει και μόνος του τη δουλειά του. Όμως η επικοινωνία, η διαφήμιση και πολλά άλλα δεν είναι εύκολο να γίνουν. Εκεί έρχεται η δισκογραφική εταιρεία για να αναλάβει και τα διαδικαστικά.

Έχει τύχει να δω στο Διαδίκτυο έναν καλλιτέχνη και να αναρωτηθώ «γιατί δεν έχει κάνει ήδη καριέρα, γιατί δεν τον ξέρει ο κόσμος». Υπάρχουν υπέροχοι καλλιτέχνες, νέα παιδιά, που αξίζει να έχουν μια ευκαιρία.

– Μια συνεργασία που προβάλλετε αρκετά είναι με τον ταλαντούχο Δημήτρη Σπυριδάκη…

– Ναι ο κ. Σπυριδάκης είναι ένας εκπληκτικός μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής, που τιμά την κρητική παράδοση. Επίσης, ο γνωστός Ταραξίας είναι στο δυναμικό της εταιρείας.

Δύο διαφορετικά είδη μουσικής κάτω από την «στέγη» της Spider Music

Δημήτρης Σπυριδάκης – Μουσικοσυνθέτης – τραγουδοποιός

«Η Spider Music για μένα δεν είναι απλώς μια δισκογραφική εταιρεία, είναι οικογένεια, με έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο, αγαπάνε πάρα πολύ τη μουσική, γενικότερα αγαπάνε τους ανθρώπους που συνεργάζονται κι αυτό το πράγμα μου δίνει και μένα δύναμη να συνεχίσω. Εύχομαι προσωπικά στην Ευανθία Μάγνη και στη Spider Music να συνεχίσουν με περίσσιο ζήλο να δημιουργούν και να αγαπούν τη μουσική!».

SPIDER

Ταραξίας – Ράπερ, συνθέτης, στιχουργός, DJ, μουσικός παραγωγός

«Η Spider Music για μένα πρωτίστως είναι οικογένεια! Η Ευανθία Μάγνη και όλοι οι συνεργάτες της είναι μια γροθιά. Πραγματικά η Spider Music είναι ανοιχτόμυαλη μουσικά και ανερχόμενη. Τα καλύτερα έρχονται!», μας λέει ο γνωστός ράπερ Ταραξίας.

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

28η Οκτωβρίου: Οι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες για το έπος του ‘40, την κατοχή και την αντίσταση

Γιώργος Κωνσταντίνου: Έκλεισε τα 90 και η Φίνος Φιλμ του ευχήθηκε χρόνια πολλά

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ