Σε πολιορκία βρίσκονται οι «σκεπτικοί» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίο βρίσκονται στις μυλόπετρες της Κουμουνδούρου και Ταύρου.
Τις τελευταίες ώρες η πίεση που τους ασκείται είναι έντονη ενώ και εσωτερικά πολλοί αισθάνονται τα διλήμματα ολοένα και πιο αμείλικτα με την τελική τους στάση να καθορίζεται την τελευταία στιγμή και αφού μεσολαβήσουν σημαντικά γεγονότα.
Στη μάχη να τους πείσουν να παραμείνουν έχουν ριχτεί στα γεμάτα και οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη πληροφορίες θέλουν ακόμη και κάποιους που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί να τελούν εν αναμονή για το ποιος θα είναι τελικά ο επόμενος πρόεδρος.
Όπως παραδέχονται τα επιτελεία των υποψηφίων θα είναι διαφορετικό το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη των εκλογών αν εκλεγεί ο Σωκράτης Φάμελλος για αυτούς που έχουν σταθεί στο πλευρό Κασσελάκη και εντελώς διαφορετικό το περιβάλλον αν το κόμμα το πάρει ο Παύλος Πολάκης.
Πρακτικά η οριστική εικόνα της διάσπασης θα ξεκαθαρίσει και όλοι θα καταλήξουν στις επόμενες κινήσεις τους σε 15 ημέρες το πολύ από τώρα αν οι εκλογές προέδρου οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.
Σε αυτό το κλίμα μάλιστα πολλοί δεν αποκλείουν κάποιοι που ακολούθησαν τον κ. Κασσσελάκη στον Ταύρο, στο τέλος αυτής της σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκη, να ανηφορίσουν την Πειραιώς προς Κουμουνδούρου.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι παρά το εμφυλιοπολεμικό κλίμα των προηγούμενων δυο μηνών, όλοι μιλούν με όλους αυτές τις ημέρες και αυτό θα συνεχιστεί όπως εκτιμάται μέχρι την τελευταία ώρα, που η Θεοδώρα Τζάκρη και η Γιώτα Πούλου θα πάρουν την ιστορική απόφαση να ρίξουν… το ΣΥΡΙΖΑ από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Την εξέλιξη αυτή πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ την αναμένουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων και την παραμονή του debate των 4 υποψηφίων.
Τα ζυγίζουν οι «σκεπτικοί»
Οι λεγόμενοι σκεπτικοί ζυγίζουν κάθε τι που συμβαίνει είτε στην Κουμουνδούρου είτε στον Ταύρο.
Στο μικροσκόπιό τους μπαίνουν από την μια μεριά η στάση των ήδη ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών, όπως ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος φλερτάρει ανοιχτά πλέον με το ΠΑΣΟΚ ενώ στο κάδρο μπαίνουν και οι αντικρουόμενες σε κάποιες περιπτώσεις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τον ρόλο του κόμματός του στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο όπου θέλει να το τοποθετήσει.
Δεν φαίνεται για παράδειγμα να πέρασε απαρατήρητη από τους σκεπτικούς η νέα μεταστροφή του, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, εγκαταλείποντας τα περί «νέου φορέα της διαπλοκής».
«Έχω καλλιεργήσει μια καλή σχέση αυτή τη στιγμή με τον κ. Ανδρουλάκη και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν παύει να είναι ένα κόμμα με ρίζες στην επαρχία και δεν έχει μεγάλη απήχηση στα αστικά κέντρα» είπε ο κ. Κασσελάκης δείχνοντας έτοιμος εκείνος και το κόμμα του να καλύψουν το κενό εκπροσώπησης των προοδευτικών πολιτών στην Αθήνα αφήνοντας για πολλούς να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη Χαριλάου Τρικούπη.
Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή του η τοποθέτηση ήταν μια ακόμη ένδειξη της ανασφάλειας που αντικειμενικά εκδηλώνεται στο στρατόπεδο του Ταύρου για το κατά πόσο μετά την αυτονόμησή του από την Κουμουνδούρου μπορεί με το νέο του κόμμα να ηγεμονεύσει, όπως διακήρυττε όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.