Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025

Αποκλειστικό: Αναλυτικά οι ιστοπαθολογικές του Παναγιωτάκη που δείχνουν υποξία και ασφυξία

Αναλυτικά τα ευρήματα που δείχνουν ότι ο 15 μηνών Παναγιωτάκης πέθανε από έλλειψη οξυγόνου αποκαλύπτει αποκλειστικά το ereportaz.gr.

Των Πέτρου Κουσουλού – Νίκου Νικολετάκη

Οι πολυαναμενόμενες ιστοπαθολογικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα 30/12/24 και έχουν ήδη σταλεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών. Στον εγκέφαλο του βρέφους, που είναι και το πιο ευαίσθητο όργανο του σώματος όταν ο οργανισμός στερείται το οξυγόνο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες εντοπίστηκε:

-Υποξική-ισχαιμική διαμόρφωση νευρώνων σε περικοιλιακές περιοχές και σε περιοχές του φλοιού

-Μεμονωμένοι νευρωνικοί σχηματισμοί με μορφολογία δίκην «φλογοειδών σωματίων» (αρνητικοί σε χρώση αργύρου).

– Μονήρης εστία περιαγγειακής αποτιτάνωσης στη λευκή ουσία.

-Εστιακή τιγρόλυση: Εικόνα συμβατή με παρατεινόμενη υποξική ισχαιμική προσβολή του εγκεφάλου, από ωρών προ του θανάτου κατά προσέγγιση.

Στέρηση οξυγόνου μερικές ώρες πριν!

Κρατικός επιστήμονας με μεγάλη εμπειρία μας είπε ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο κάτι ή κάποιος να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό του μικρού Παναγιώτη τις προηγούμενες ώρες πριν τον θάνατο του. Απομένει βέβαια να διευκρινίσουν οι παθολογοανατόμοι Θεοχάρης και Κωνσταντινίδου πως ακριβώς έκαναν τη χρονολόγηση, πράγμα που θεωρείται πολύ σπάνιο να γίνει.

Όπως μας είπε ο Γρηγόρης Λέων, Τεχνικός Σύμβουλος του πατέρα του Παναγιωτάκη «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι συγκεκριμένοι επιστήμονες ενώ εξάντλησαν όλα τα ενδεχόμενα δεν εντόπισαν κανένα παθολογικό αίτιο που να δικαιολογεί την έλλειψη οξυγόνου!»

Πνεύμονες

-Εικόνα κυψελιδικής αιμορραγίας με εκφυλισμένα ερυθρά αιμοσφαίρια

-Εικόνα πνευμονικού οιδήματος ικανού βαθμού

Δεν παρατηρείται ουσιώδης αγγειακή συμφόρηση, ούτε περιαγγειακές ή υπεζωκοτικές αιμορραγίες.

-Δεν παρατηρούνται αλλοιώσεις διάχυτης κυψελιδικής βλάβης

Ήπαρ

– Διάχυτη υδρωπική εκφύλιση των ηπατοκυττάρων (μη ειδικό εύρημα, συμβατό και με υποξία/ ισχαιμία).

Εύρημα που είναι το ίδιο πράγμα ουσιαστικά με την κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων που έχουμε βρει σε άλλα νεκρά βρέφη και παιδιά σε Αμαλιάδα και Πάτρα.

Αλλοιώσεις στο έντερο

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε διαρροή που έκανε λόγο για εύρημα που δείχνει ότι ο 18 μηνών Παναγιώτης είχε “νέκρωση εντέρου”.   Στην ιστοπαθολογική αναφέρεται:

-Αυτολυτικές αλλοιώσεις στον βλενογόνο του εντέρου.

-Στην περιοχή του τυφλού αναγνωρίζονται θέσεις έντονης αυτόλυσης / νέκρωσης (;) του βλεννογόνου με παρουσία ευμεγέθων κυττάρων με μορφολογία συμβατή με ιογενή προέλευση.

Όπως μας είπε ο Γρηγόρης Λέων το συγκεκριμένο εύρημα εξηγείται καθώς ο βλενογόνος του εντέρου στο συγκεκριμένο σημείο είναι από τα πρώτα τμήματα του οργανισμού που επηρεάζονται από τη σήψη μετά τον θάνατο. Από το απόγευμα κανάλια και ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο θάνατος του μικρού Παναγιώτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια εστιάζοντας και σε αυτό το εύρημα.

Tις επόμενες ημέρες ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης θα αναλάβει να βγάλει το πόρισμα του για την αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη. Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής είναι αυτός που εξέτασε το μωρό της Κατερίνας που πέθανε το 2021 και το νεογνό 19 ημερών της Ειρήνης Μουρτζούκου. Κοινή αιτία θανάτου και στα δύο, σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε, είναι η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Στο OPEN Tώρα! της παραμονής Πρωτοχρονιάς θα δείτε αναλυτικά όλα τα σημαντικά ευρήματα των ιστοπαθολογικών του άτυχου βρέφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ