Έντονα επικριτικός για την στάση, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στον αναπτυξιακό νόμο εμφανίστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κλείνοντας τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τα δύο κόμματα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο γιατί, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν δομικές διαφωνίες, επισημαίνοντας ότι αν καταψηφίσουν θα είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω για το ΚΙΝΑΛ.
«Κατηγορηθήκαμε ότι και με αυτό το νόμο ευνοούμε τους μεγάλους επιχειρηματίες και όχι τους μικρούς. Όμως ο αναπτυξιακός νόμος ευνοεί εξαιρετικά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλες επιχορηγήσεις και με πολύ περισσότερα μετρητά από ότι προέβλεπε ο προηγούμενος αναπτυξιακός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με τις μεγάλες επιχειρήσεις να παίρνουν μόνο φοροαπαλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο αίτημα που δεχτήκαμε ήταν γιατί δεν δίνουμε μετρητά στις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό λοιπόν κάνουμε τώρα με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
Απευθυνόμενος καταρχάς στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητο να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αν το μόνο αρνητικό που βρίσκει είναι το θέμα της αξιολόγησης από ιδιώτες», και τόνισε ότι «μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, είχαν ψηφίσει τον αναπτυξιακό νόμο όπου την αξιολόγηση κάνανε οι τράπεζες». «Τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν υπέρ της αξιολόγησης από τις τράπεζες για να μην καθυστερεί η χρηματοδότηση, σωστά, και ξαφνικά το ίδιο κόμμα που εισηγήθηκε τον νόμο μπορεί να είναι κατά;» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Επειδή ο αρχηγός σας μιλά για σοβαρή αντιπολίτευση, αν με αυτό το επιχείρημα πείτε όχι στο νομοσχέδιο, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος δε προς το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης, υπενθύμισε ότι «η ΝΔ υπερψήφισε το 2016 τον αναπτυξιακό «νόμο Σταθάκη», θέλοντας να δώσει το στίγμα ότι πρέπει να λειτουργεί η ανάπτυξη και να στείλει ένα μήνυμα θετικό στους επενδυτές». «Θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αναπτυξιακό νόμο, γιατί δομική διαφορά με τον δικό του νόμο δεν υπάρχει», είπε και συμπλήρωσε: «Ο χρόνος είναι χρήμα για τους επενδυτές. ‘Αρα, οι λίγες μέρες για την αξιολόγηση και την έγκριση, σημαίνει μεγαλύτερη επένδυση, καλύτεροι όροι για να γίνει και περισσότερες θέσεις εργασίας».
Απαντώντας στη συνέχεια, στον ειδικό αγορητή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδο, και στις αναφορές του περί αναποτελεσματικών πολιτικών του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα και θετικά. «Έχω την τύχη ή την ατυχία, να είμαι υπουργός σε ένα υπουργείο που έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Ότι κάνει το υπουργείο είναι μετρήσιμο, είναι πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι «στα 3,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ένα δισ. κρατικών ενισχύσεων ενώ με ΝΔ έφθασαν τρία δισ.». «Η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη και είναι μετρήσιμα ότι έχουμε εγκρίνει. Τρία δισ. είναι οι πραγματικές ενισχύσεις επί δικής μας διακυβέρνησης και ένα δισ. επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά που έχουμε κάνει και κοιτάζοντας σας στα μάτια, σας λέμε ότι εμείς τριπλασιάσαμε την ταχύτητα της κρατικής ενίσχυσης και τώρα θέλουμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την ταχύτητα και να λύσουμε τα προβλήματα του προηγούμενου νόμου που εμπόδιζαν και δυσκόλευαν τους επενδυτές. Βρήκαμε σημεία που χώλεναν το σύστημα και πάμε τα διορθώσουμε. Είμαι πολύ περήφανος γιατί δουλέψαμε επαγγελματικά και πάμε για πρώτη φορά να κάνουμε τα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία να λειτουργούν συντονισμένα και να προχωράνε στον ίδιο σκοπό για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.
Εξαιρετικά επικριτικός ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης απέναντι στον ειδικό αγορητή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σέβομαι τον ρόλο του βουλευτή όμως δεν μπορεί να πάμε και στο άλλο άκρο. Δεν νομοθετούμε εξ αδιαιρέτου. Δεν είναι αυτό το πολίτευμα μας. Η πλειοψηφία νομοθετεί. Το ότι εγώ δείχνω τον σεβασμό μου στη Βουλή δεν σημαίνει ότι νομοθετούμε εξ αδιαιρέτου. Η Βουλή είναι σοβαρό πράγμα για να είναι κωμωδία».