Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) τονίζει ότι οι αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης, έχουν οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή.
Συγκεκριμένα, απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων μπορούν να λαμβάνουν άδεια άσκησης του επαγγέλματος και να είναι ισότιμοι με τους αποφοίτους των Ανώτατων Σχολών. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε με παρερμηνεία της Κοινοτικής Οδηγίας 36/2005, η οποία καθορίζει τον τρόπο αναγνώρισης των πτυχίων από το εξωτερικό.
Τα παραπάνω καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ζητώντας από την πολιτεία να αποκαταστήσει το πρόβλημα και την αδικία σε βάρος όσων έχουν λάβει κανονικά το πτυχίο τους από δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ο ΠΣΦ κάνει λόγο για αναξιοκρατία, σημειώνοντας ότι για να εισέλθει κάποιος σε Σχολή Φυσικοθεραπείας μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων, πρέπει να εξασφαλίσει βαθμούς από 16 έως 19. Πρόκειται για μία παραποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία αφορά στην ουσία της αλλοδαπούς. Προβλέπει δηλαδή, αναγνώριση πτυχίων σε ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα και έχουν σπουδάσει σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Μπάκας αναφέρει: “Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία να νομοθετήσει για το θέμα με τρόπο ο οποίος να είναι συμβατός προς τις διατάξεις του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 16, περί ανώτατης εκπαίδευσης”.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία των Ελλήνων μία τέτοια κατάσταση. Ζητεί δε, από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αναδεικνύει το θέμα με ευαισθησία προς τον κλάδο, αλλά κυρίως προς τους ασθενείς. Η φυσικοθεραπεία δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιστήμης της αποκατάστασης. Έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στο να μειώνει μακροπρόθεσμα τη φαρμακευτική δαπάνη, να μειώνει τις χαμένες εργατοώρες και να προσφέρει ποιότητα ζωής στους ασφαλισμένους.
Πηγή : isotimos.com