Πανικός στα ιδιωτικά νοσοκομεία με τους «θετικούς» στα rapid test για κορωνοϊό.
Ασθενείς φεύγουν τρέχοντας, μόλις ενημερωθούν ότι νοσούν. «Κάθε μέρα αυτά ζούμε…», λέει νοσηλευτής σε Τμήμα Έκτακτων Περιστατικών.
Της: Αμαλίας Βεβελάκη
Βράδυ Τρίτης στα Επείγοντα ιδιωτικού νοσοκομείου Αθηνών. Πέντε ασθενείς πίσω από τις …κουρτίνες εξετάζονται με συμπτώματα που δεν παραπέμπουν σε κορωνοϊό. Οι τρεις εξ αυτών βγαίνουν θετικοί στα γρήγορα τεστ. Και ξαφνικά αναστάτωση! Η ενημέρωση των «θετικών» γίνεται με διακριτικότητα, αλλά οι κουρτίνες που χωρίζουν τους ασθενείς, επιτρέπουν σε όλους να ακούν. «Θα σας μεταφέρουμε με δικό μας ασθενοφόρο σε κρατικό νοσοκομείο μην ανησυχείτε…» λέει γλυκά και χαμηλόφωνα σε μια κυρία άνω των 60 ετών, ο Βασίλης, νοσηλευτής του Τμήματος. Και ύστερα πανικός! Η κυρία αρχίζει να κλαίει και μέσα στους λυγμούς της να λέει ότι δεν θέλει να πάει σε κρατικό νοσοκομείο για να πεθάνει μόνη…
Σηκώνεται από το κρεβάτι(ξηλώνοντας ορούς) και αρχίζει να τρέχει στους διαδρόμους, ψάχνοντας για έξοδο κίνδυνου! Γιατροί και νοσηλευτές σαστίζουν για δευτερόλεπτα! Η διπλανή της κυρία, περίπου συνομήλικη αλλά «αρνητική», ουρλιάζει να φωνάξουν την κόρη της, να την πάρει από εκεί «αμέσως»! Η «θετική» έχει βγει ήδη τρέχοντας στο προαύλιο του νοσοκομείου και κατευθύνεται στην κεντρική λεωφόρο έξω από το νοσοκομείο. Την προλαβαίνει ο φύλακας και το προσωπικό του ασθενοφόρου που εν τω μεταξύ έχουν ενημερωθεί για την «φυγή» της. Την ίδια ώρα μέσα στα Έκτακτα ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και προσωπικό ασθενοφόρου και για άμεση μεταφορά του 87χρονου πατέρα της σε κρατικό νοσοκομείο. « Ναι είναι το ίδιο επώνυμο. Πρόκειται για τον πατέρα της, θα τον παραλάβετε από την οδό (…) στο Κολωνάκι» ακούγεται να λέει η κοπέλα από την γραμματεία μιλώντας στο τηλέφωνο και κατεβάζοντας το ακουστικό αφήνει έναν αναστεναγμό ανακούφισης . «Παιδιά νόμιζα ότι δεν θα την προλαβαίναμε να μην βγει στο δρόμο…» .
Και ξαφνικά, τα Έκτακτα, «αδειάζουν» από ασθενείς, κλείνουν οι πόρτες, το ίδιο και στην αίθουσα αναμονής «σφραγίζονται» με χοντρά χάρτινα σελοτέιπ ακόμη και τα κενά στους αρμούς και αναλαμβάνουν δράση τα συνεργεία απολύμανσης.
«Όλα καλά, μην αγχώνεστε! Κάθε μέρα αυτά ζούμε…», ενημέρωνε ο νοσηλευτής, την μοναδική «αρνητική» ασθενή που παρέμενε πίσω από τις… κουρτίνες περιμένοντας να τελειώσει η ενδοφλέβια παυσίπονη που της είχαν χορηγήσει με τους σφυγμούς καρδιάς να ξεπερνούν τους 150 και την πίεση της να δείχνει 20! «Ύποπτη» για έμφραγμα, αλλά κόντεψε να πάει από …εγκεφαλικό! Με «υπογραφή» και όπου φύγει-φύγει και εκείνη, μετά από περίπου μια ώρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορωνοϊός: Τεράστια η ψυχική επιβάρυνση των ηλικιωμένων στην Ελλάδα – παγκόσμια μελέτη
Κορωνοϊός-εμβόλιο: Τι σημαίνει αποτελεσματικότητα 95% και γιατί μπορεί να είναι μικρότερη