Για γερά πορτοφόλια και η αγορά των φθηνών ψαριών, των αφρόψαρων.
Καλπάζει στα τρόφιμα η ακρίβεια και από το φαινόμενο δεν εξαιρούνται ούτε τα παραδοσιακά φθηνά ψάρια, τα αφρόψαρα όπως είναι ο γαύρος και η σαρδέλα.
Το φαινόμενο αποδίδεται στη δυσκολία που έχει προκύψει με την αλίευσή τους -είναι χαρακτηριστικό ότι ένα καϊκι που έβγαζε 100 τελάρα, τώρα βγάζει 50 – ενώ οι ελλείψεις πυροδοτούν προβλήματα και στην κονσερβοποιία καθώς αυξάνεται η τιμή και στη χονδρική.
Η τιμή της σαρδέλας κυμαίνεται από 10 έως 13 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στα 6 ευρώ το κιλό ενώ ο γαύρος διατίθεται προς 8,80 ευρώ το κιλό ενώ έναν χρόνο πριν πωλούνταν 6,34.
Πάντως οι ιχθυοπώλες προειδοποιούν ότι αν οι ελλείψεις συνεχιστούν δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες αυξήσεις στα συγκεκριμένα προϊόντα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Στη Μπαμ που κυκλοφορεί – Αποκάλυψη: Τα 57 CD που «καίνε» το κύκλωμα – Οι διάλογοι (ντροπής) της ψυχολόγου
- Δικογραφία αποκαλύπτει «προώθηση» ημετέρων αστυνομικών από το Μέγαρο Μαξίμου στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.
- Πεδίο μάχης η Ελλάδα στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τουρκικής «μαφίας» – H δράση των συμμοριών