«Η απόφαση για αρχειοθέτηση της υπόθεσης λειτουργεί ως προσωρινό πλυντήριο των ευθυνών των κυβερνώντων. Η έρευνα αποδείχτηκε προσχηματική, με καρμπόν καταθέσεις χωρίς να ερωτώνται οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου ούτε καν για τους λόγους της παρακολούθησης. Πολλώ δε μάλλον που δεν αναζητήθηκαν στοιχεία και από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να διακριβωθεί πλήρως και συνολικά πόσοι στόχοι του predator είχαν τεθεί υπό ταυτόχρονη παρακολούθηση από την ΕΥΠ» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ενημερωτική ιστοσελίδα Dnews.gr.
«Και φυσικά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει ότι ασκούνται διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος στους ιδιώτες, οι οποίοι σημειωτέον παρακολουθούσαν μέχρι και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, αντί να ενεργοποιηθούν τα άρθρα του ποινικού κώδικα 292 Α, 148 περί κατασκοπείας και 187 περί εγκληματικής οργάνωσης. Είναι σαφές πλέον γιατί αφαιρέθηκε η δικογραφία από τους δυο έντιμους νεότερους εισαγγελείς και γιατί μπήκαν τόσα προσκόμματα στην έρευνα των ανεξάρτητων αρχών» πρόσθεσε και τόνισε:
«Η Νέα Δημοκρατία το 2009 χρεοκόπησε την οικονομία της χώρας και σήμερα τους θεσμούς της»
Ερωτηθείς γιατί επιμένει «ο πρωθυπουργός είναι ο εγκέφαλος του “κυκλώματος” των υποκλοπών» απάντησε «ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο εντολέας της λειτουργίας ενός σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού με πρακτικές μακριά από κάθε μορφή ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η χώρα μας έγινε το κέντρο εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Ρredator σε ανελεύθερα καθεστώτα της Αφρικής.
Έθεσε υπό τον έλεγχο του την ΕΥΠ, άλλαξε τις πρόνοιες του νόμου για να διορίσει τον κ. Κοντολέοντα επικεφαλής και όρισε τον ανιψιό του επιβλέποντα.
Θα μπορούσε με μια του κίνηση να άρει το απόρρητο και να πέσει άπλετο φως, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ενορχήστρωσε και το δεύτερο σκάνδαλο της συγκάλυψης. Μέχρι και η εποπτευόμενη του, ΕΥΠ, γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ρητά ορίζει ότι πρέπει να ενημερωθώ εγγράφως για τους τυπικούς και οπωσδήποτε προσχηματικούς λόγους της παρακολούθησής μου».
«Σε αυτή την υπόθεση», είπε στη συνέχεια, «κάποιοι μας έλεγαν ότι κουράσαμε και άλλοι ότι δεν κάναμε όσα έπρεπε, οι εξελίξεις προς απάντηση τους. Χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά στον θεσμικό δρόμο της διαφάνειας πήραμε συγκεκριμένες νομικές πρωτοβουλίες που καρποφόρησαν, όπως η απόφαση του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικό τον νόμο-φερετζέ του παρακράτους, κι ακριβώς επειδή καρποφόρησαν αναγκάζονται σε τέτοια απροκάλυπτη επιχείρηση συγκάλυψης».