Με ένα βιβλίο που περιέχει απαρχαιωμένες πληροφορίες ,καθώς γράφτηκε το μακρινό 2006 ,θα κάνουν μάθημα και φέτος οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου!
Μια μόνο ώρα την εβδομάδα από τις 32(!) παραδίδεται το μάθημα της πληροφορικής στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου με τους καθηγητές να έχουν και φέτος στα χέρια τους για να διδάξουν ένα βιβλίο που όχι μόνο δεν συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά αποτελεί ζωντανό αναχρονισμό.
Είναι στο χέρι του καθηγητή πληροφορικής να μεταφέρει στους μαθητές του τις σημερινές εξελίξεις στην τεχνολογία και να τους μιλήσει για ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη. Να τους μιλήσει – αν δεν το έχουν καταλάβει ήδη(!) – ότι δεν υπάρχουν CD-ROM/ DVD-ROM πια, ότι συνηθισμένη ανάλυση στις οθόνες θεωρείται σήμερα και η 4K και ότι τα “Palmtop” έχουν αντικατασταθεί από τα smartphone και έχουν απίστευτες δυνατότητες!
Να σημειωθεί ότι στις τάξεις του Γυμνασίου οι ώρες των θρησκευτικών είναι δύο την εβδομάδα, δηλαδή οι διπλάσιες από αυτές του μαθήματος της Πληροφορικής.
Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο και θα καταλάβετε:
“2.1 Το Υλικό Μέρος του Υπολογιστή
Δισκέτα (Floppy disk). Είναι από τα πιο παλιά αποθηκευτικά μέσα. Ήταν το πρώτο φορητό αποθηκευτικό μέσο εξαιτίας του μικρού μεγέθους και της χαμηλής τιμής της. Σήμερα οι δισκέτες τείνουν να αντικατασταθούν από τη «μνήμη φλας», το CD-RΟΜ ή το DVD-RΟΜ, αφού αυτά μπορούν να αποθηκεύσουν εκατοντάδες ή χιλιάδες φορές περισσότερα δεδομένα απ’ ό,τι μία δισκέτα.
3.3 Η οθόνη
Συνηθισμένες αναλύσεις είναι 800×600, 1024×768, 1280×1024 και 1600×1200.
2.3 Είδη υπολογιστών
Υπολογιστές Παλάμης (Palmtop), έχουν εξαιρετικά μικρό μέγεθος αλλά και περιορισμένες δυνατότητες.”
Πηγή: Techblog.gr / Άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Βλαχάκη
Μην χάσετε την εφημερίδα ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή