Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Από κλητήρας της ΕΠΟ, ο Παπαδόπουλος έγινε απόλυτο αφεντικό του παρασκηνίου!

 

Οι μεθοδευμένες κινήσεις του, οι μέντορες του και η αναρρίχηση του σε θέσεις κλειδιά

«Ποιος είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος; Έχετε δει φωτογραφίες του; Υπάρχει ή είναι αόρατος και εμφανίζεται μόνο όταν διάφορες ποδοσφαιρικές Ενώσεις έχουν εκλογές; Τον αγνοούν στις πόλεις και τον ξέρουν μόνο στα ξενοδοχεία; Ήταν, όπως λένε, οδηγός του Βασίλη Γκαγκάτση όταν δούλευε στην ΕΠΟ, από την οποία έφυγε εισπράττοντας την παχυλή αποζημίωση των 300.000 ευρώ. Είναι μαθητής του Θωμά Μητρόπουλου και τώρα κατάφερε να ξεπεράσει τον δάσκαλό του», έγραφε στις 6 Απριλίου 2021 ο Γιώργος Χελάκης, ο γνωστός παρουσιαστής – δημοσιογράφος και εθνική φωνή στο έπος που έγραψε η Εθνική Ελλάδος στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Ήθελε να θέσει κάποια ερωτήματα για τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου της χώρας, εδώ και περίπου οκτώ χρόνια. Από τότε που ανέλαβε για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Ιβάν Σαββίδη να «τρέξει» το πρόγραμμα εκλογής συγκεκριμένων ανθρώπων στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.

Πώς καταπιάνεται η «ΜΠΑΜ» με τον επονομαζόμενο και «Γιαννάκη»; Όχι επειδή έκανε ένα μικρό λάθος ο Χελάκης, αλλά διότι μέσα σε δύο εβδομάδες ο Παπαδόπουλος κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της επιχειρούμενης λαθροχειρίας από την ΑΕΚ, η οποία επιδιώκει να πάρει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι επειδή τα δοκάρια ήταν κοντύτερα κατά 5,5 πόντους.

Να διορθώσουμε τον Γιώργο. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ουδέποτε υπήρξε μαθητής του Θωμά Μητρόπουλου. Παρατρεχάμενος του Βασίλη Γκαγκάτση ήταν. Δίπλα στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ θήτευσε. Ενίοτε και ως οδηγός του. Από τον Γκαγκάτση έμαθε όσα προσπαθεί να εφαρμόσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να το κρατήσει έρμαιο του νυν αφεντικού του αρχικά και έπειτα να το κάνει ολοκληρωτικά δικό του.

Πέρα από τον Γκαγκάτση, όμως, ο Γιάννης Παπαδόπουλος διδάχθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο, τον οποίο έβλεπε ως μεγάλο αδελφό του. και επίσης από τον Άγγελο Τραυλό, γνωστό ατζέντη από το Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, φίλο των περισσοτέρων εκ των προαναφερόμενων και κολλητό του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Νικόλα Πατέρα. Αν και με τον τελευταίο ο Τραυλός τα έσπασε όταν φέρεται ότι πήρε κάποια δανεικά και ξέχασε να τα επιστρέψει.

Ο Παπαδόπουλος προσλήφθηκε στην ΕΠΟ το 1998 επί προεδρίας Σωτήρη Αλημίση. Άρχισε να μαθαίνει τα κατατόπια από τον τότε διευθυντή της Ομοσπονδίας, Γιάννη Μπεθάνη, τοποτηρητή για να ελέγχει τον… Γκαγκάτση. Σταδιακά άρχισε η αναρρίχηση του Γιαννάκη. Πήγε στο αγωνιστικό τμήμα, έπειτα στην αποθήκη και γενικώς αύξησε τις αρμοδιότητές του.

«Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι αυτός που ενώ ήταν υπάλληλος στην ΕΠΟ με 800€ τον μήνα είχε αγοράσει από τον μάνατζερ Τραυλό το Πόρσε Καγιέν τούρμπο αξίας καινούργιο 200.000€.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι αυτός που πρωταγωνίστησε σε όλες τις εκλογές των ΕΠΣ στην Ελλάδα, υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα για την παρουσία του και τον ρόλο του εκεί, όπου έγιναν επεισόδια, σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, και στη Λάρισα προσέφερε σε προέδρους τοπικών ομάδων χρήματα για να μην ψηφίσουν τον κ. Μπουχλαριώτη και να ψηφίσουν πρόσωπο που αυτός ήθελε, καθ’ υπόδειξη του αφεντικού του.

Κατοικεί μόνιμα στο ξενοδοχείο Holiday Inn όπου διαμένουν και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και αυτός είναι ο αρμόδιος για τους δανεικούς της ΑΕΚ, αλλά και ασχολείται αποκλειστικά με τους Έλληνες διαιτητές.

Εντολές

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι καθημερινά με τον πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη (ήταν και μάρτυρας υπερασπίσεώς του σε πρόσφατη δίκη) και είναι φίλος με τον Βαγγέλη Πλεξίδα και συναντώνται πολύ συχνά στο κατάστημα Opus στη Γλυφάδα, ιδιοκτησίας Πηλαδάκη – Ρέμου», είχε πει προ τετραετίας ο Αλέξης Κούγιας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης για τον Παπαδόπουλο.

Ο Γιαννάκης είχε κατηγορηθεί και για το coriopolis. Τελικά τη γλίτωσε και συνέχισε τη δράση του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι που έφτασε να δίνει εντολή στον διεθνή διαιτητή Ευάγγελο Μανούχο για την έκβαση του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ. «Τελείωσε», του είπε και ο ρέφερι έκλεισε το φύλλο αγώνα με την ένσταση για τα δοκάρια.

«Τελείωσε», όμως, είχε πει και το 2016 στον Παπαδόπουλο ο Μανώλης Κονταρός. Τότε ο Γιαννάκης είχε κατεβεί στα Χανιά και προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές της ΕΠΣ. Τον συνόδευαν και κάποιοι που αργότερα απασχόλησαν τα ΜΜΕ για τα γνωστά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ίσως προστάτευαν τον Παπαδόπουλο επειδή κουβαλούσε στην Κρήτη διάφορες δεσμίδες με σήματα ελληνικών και ξένων τραπεζών. Μάλλον σλάβικα γράμματα υπήρχαν στις ταινίες καταμέτρησης. Εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή ο Γιαννάκης είδε μπροστά του τον Μανώλη Κονταρό. «Τελείωσε», του είπε ο παλίκαρος από την Κρήτη. «Τα μαζεύεις και φεύγεις τώρα. Όχι από τα Χανιά, αλλά από το νησί», ήταν τα λόγια που δεν σήκωναν κουβέντα. Ο Παπαδόπουλος έφυγε το επόμενο πρωί, διότι δεν υπήρχε πτήση εκείνο το βράδυ. Κάπως έτσι έφυγε και ο Μανούχος από τον αγωνιστικό χώρο του «Άγγελος Ράμφος» στο Περιστέρι. Τελικά, ο Γιαννάκης διδάχθηκε από το πάθημα στα Χανιά. Έπαθε κι έμαθε. Για να ζημιώνει, δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι, βέβαια, να βρεθεί ο επόμενος που θα του πει με τον ίδιο πειστικό τρόπο: «Τελείωσε. Τώρα, την κάνεις».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ