Ουρά θα κάνουν από εδώ και στο εξής οι μάρτυρες να καταθέσουν στις εισαγγελικές Αρχές μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας μιας φερόμενης ως μάρτυρος στην υπόθεση Novartis. H ιστοσελίδα zougla.gr αναφέρει ότι ένα από τα τρία πρόσωπα που κατέθεσαν στις ελληνικές Αρχές είναι η Μαρία Μαρανγγέλη, πρώην γραμματέως του Κώστα Φρουζή.
Διαβάστε το έγγραφο:
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι σχέσεις του Φρουζή με την πρώην γραμματέα του δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο ίδιος μάλιστα την κατηγορούσε ότι του είχε υποκλέψει τα email αλλά του είχε αφαιρέσει και ένα ποσό από τους λογαριασμούς του. Την εκδοχή αυτή επικαλούνταν συχνά πυκνά σε κατ ιδίαν συναντήσεις ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis το ίδιο αναφέρεται και στο δημοσιεύμα της ιστοσελίδας.
Η αποκάλυψη της ταυτότητας της φερόμενης ως μάρτυρος έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι επιχειρείται προσπάθεια αποδόμησής της καθώς θα επιχειρηθεί να εμφανισθεί ότι για λόγους εκδίκησης και ιδιωτικής διαφοράς καταθέτει όσα καταθέτει σε βάρος του Φρουζή.
Γράφει η zougla: Ποιος ήταν όμως ο ρόλος της γραμματέως Μαριανγγέλη, γιατί γι΄ αυτή πρόκειται, η οποία ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ και στη συνέχεια πήγε μαζί του στην εταιρεία Novartis;
Από την άλλη, οι σχέσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Ιταλό μάνατζερ της θυγατρικής «Novartis» στην Ελλάδα, Riccardo Canevari δεν ήταν ιδανικές. Κάποια στιγμή ο Φρουζής καλείται να αναλάβει μια θέση στελέχους σε μια άλλη θυγατρική της Novartis στο εξωτερικό. Ο Φρουζής για οικογενειακό ρόλο ζητά να παραμείνει στην Ελλάδα, κάτι που το δέχεται η μητρική εταιρεία στην Ελβετία. Κάποια στιγμή, υποβάλλει και την παραίτησή του αλλά διατηρεί εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με τη Novartis. Όταν, όμως, επιστρέφει στο γραφείο του για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα ανακαλύπτει πως όλα έχουν εξαφανιστεί (υπολογιστές, φάκελοι κλπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει πρόσβαση ούτε στα ηλεκτρονικά του αρχεία αλλά ούτε και στο ηλεκτρονικό του ημερολόγιο.
Τότε μηνύει τη γραμματέα του Μαρία Μαρανγγέλη, για κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείων αλλά και για υπεξαίρεση εκ μέρους της ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Ταυτόχρονα, στέλνει στην εταιρεία Novartis και εξώδικο, αναφέροντας όλα όσα αφορούν την Μαρία Μαρανγγέλη και ζητώντας να του δοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ηλεκτρονικά του αρχεία.
Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έλαβε εξώδικο στο οποίο αποκαλύπτονται οι ενέργειες της Μαρίας Μαρανγγέλη, η εταιρεία τη διατηρεί στη θέση της.
Γιατί όμως η Μαρία Μαρανγγέλη αιφνιδίως αποφασίζει να μεταβεί στην εισαγγελία με τον φάκελο των ντοκουμέντων που εκθέτουν τον προϊστάμενό της, τη θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα και τη μητρική εταιρεία στην Ελβετία; Γιατί χρησιμοποίησε, το σύνολο του ηλεκτρονικού αρχείου που είχε υποκλέψει από τον προϊστάμενό της και το κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς;
Όταν το FBI αποστέλλει την έκθεσή του με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε στην ελληνική δικαστική αρχή, λογικά δεν γνωρίζει πως οι λεπτομέρειες αυτές θα δοθούν στη δημοσιότητα, αφού πρώτα το σύνολο της δικογραφίας τυπωθεί σε εκατοντάδες φωτοκόπιες και μοιραστεί σε βουλευτές κι άλλους παράγοντες. Με λίγα λόγια, το FBI ή δεν περίμενε πως θα αποκαλυφθεί το όνομα και η ιδιότητα της βασικής μάρτυρος ή πιο απλά δεν ενδιέφερε την αμερικανική υπηρεσία η διατήρηση της ανωνυμίας του μάρτυρα αυτού. Εκ των πραγμάτων όλα αποκαλύφθηκαν και όποιος διαβάζει τις εκθέσεις του FBI αντιλαμβάνεται πως ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό καθεστώς προστασίας που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς είναι η Μαρία Μαρανγγέλη.
Η αμερικανική υπηρεσία καταλήγει πως η γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή γνώριζε το σύνολο της δραστηριότητας της Novartis Greece αλλά και της μητρικής εταιρείας στην Ελβετία, και άρα κατά το FBI η μαρτυρία της αποτελεί «κλειδί» στην όλη υπόθεση. Λογικά συμπεραίνεται πως διά μέσου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κυρίως του ηλεκτρονικού ημερολογίου που διατηρούσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα μπορούσε κάποιος να προσδιορίσει με ακρίβεια ασφαλείας τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στη διαδικασία δωροδοκίας.