Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Σεϊχίδη

«Το αίτημα αποφυλάκισης του Θεόφιλου Σεχίδη έχει απορριφθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Όμως και στην περίπτωση που είχε γίνει δεκτό, με βάση τις γνωματεύσεις περί σχιζοφρένειας από την οποία φέρεται να πάσχει, δεν θα αφηνόταν ελεύθερος -όπως γράφτηκε- ώστε να επιστρέψει στη Θάσο ή να μεταβεί σε άλλο μέρος. Θα ζητείτο, με βάση τον σχετικό νόμο, ο εγκλεισμός του σε δημόσιο ψυχιατρείο».

Σε αυτή την διευκρινιστική αναφορά προχώρησαν -μιλώντας προς «Το Βήμα»- στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και υπεύθυνοι φυλακών που γνωρίζουν την υπόθεση του 45χρονου πλέον, πρώην φοιτητή της Νομικής, που είχε σκοτώσει – τον Μάιο του 1996 στην Θάσο – πέντε μέλη της οικογένειάς του το θείο του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του και τη γιαγιά του.

Σε πρόσφατα δημοσιεύματα, με βάση παλαιότερη μελέτη σπουδαστών πανεπιστημιακών σχολών, υπήρχαν αναφορές για εκκρεμές αίτημα που πιθανόν ικανοποιηθεί και θα οδηγούσε στην «επιστροφή του στην Θάσο».

Ο Θεόφιλος Σεχίδης πέρασε την νύχτα του φόνου στο σπίτι του, με τα πτώματα των συγγενών του. Από ορισμένα μάλιστα αφαίρεσε τμήμα του εγκεφάλου και το τοποθέτησε στο ψυγείο, για «μεταγενέστερη μελέτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Την επόμενη ημέρα τα τεμάχισε, τα έβαλε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε χωματερή του Δήμου Καβάλας. Μόνο το πτώμα του θείου του βρέθηκε τελικά από την Αστυνομία. Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι «σκότωσα τα θύματά μου αμυνόμενος. Υπήρξε οικογενειακή συνωμοσία. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια».

Εκείνο τον καιρό είχε διατυπωθεί η θεωρία ότι ο Σεχίδης μπορεί να ακολουθούσε μια ιδιότυπη σατανιστική τελετή. Ο ίδιος κίνησε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να κληρονομήσει τους συγγενείς του που είχε δολοφονήσει.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε αρχικά εγκλεισθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Κομοτηνής, αλλά και στον Κορυδαλλό, αφού τότε δεν υπήρξε σαφής ιατροδικαστική γνωμάτευση για ψυχική νόσο από την οποία έπασχε. Μετά όμως από επεισόδια που προκάλεσε -σε στιγμές κρίσης- και τη διαπίστωση ότι πολλές φορές δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, αποφασίσθηκε το 1998 ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Αρχικά με διάγνωση ιατρού των φυλακών περί «παρανοϊκού τύπου σχιζοφρένειας» του δινόταν μηνιαία φαρμακευτική αγωγή. Παρόμοιες γνωματεύσεις για την ψυχική νόσο του υπήρξαν το 2005 και το 2010 από έμπειρους ψυχιάτρους.

Υπεύθυνοι των φυλακών αναφέρουν ότι ο Θεόφιλος Σεχίδης ακολουθεί κανονικά πλέον την φαρμακευτική αγωγή του και σπανίως προκαλεί επεισόδια στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως σημειώνεται «είναι απολύτως ήρεμος, και μένει πολλές ώρες στο κρεβάτι του ενώ συχνά παρουσιάζει μεγάλες μεταβολές στο βάρος του».

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πηγές, όταν ο εν λόγω κρατούμενος συμπληρώσει, το 2021-2022, 25 χρόνια κράτησης η αποφυλάκισή του θα είναι δεδομένη με μεγάλη πιθανότητα να νοσηλευθεί σε κλινική.

Πηγή: In.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ