Κάθε χρόνο η οργάνωσης Environmental Working Group δημοσιεύσει τη λίστα Dirty Dozen, ή αλλιώς τη λίστα με τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά (με βάση μετρήσεις στις ΗΠΑ).
Η λίστα με τα προϊόντα που χαρακτηρίστηκαν πιο μολυσμένα για το 2019 (και για τα οποία θα πρέπει να ψάχνουμε πιστοποιημένες βιολογικές επιλογές) έχει ως εξής:
Φράουλες
Σπανάκι
Λαχανίδα (kale)
Νεκταρίνια
Μήλα
Σταφύλια
Ροδάκινα
Κεράσια
Αχλάδια
Ντομάτες
Σέλερι
Πατάτες
Στον αντίποδα, η καθαρή δεκαπεντάδα (δηλαδή τα προϊόντα με τις μικρότερες συγκεντρώσεις παρασιτοκτόνων):
Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Κρεμμύδια
Αρακάς
Παπάγια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Μελιτζάνες
Πεπόνια (ποικιλία honeydew)
Aκτινίδια
Πεπόνια (ποκιλία cantaloupes)
Κουνουπίδι
Μπρόκολο