Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο πρώην υπουργός και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.
Με την επιθυμία «να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ομαλή πορεία της χώρας, χωρίς να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας», ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.
[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Αυτό που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να αντιμετωπίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα τα σημεία στα οποία η χώρα έχει δεσμευτεί και έχουμε μείνει πίσω», αναφέρει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που μετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις για την εξειδίκευση της νέας προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων, τα οποία μετέχουν στη νέα κυβέρνηση.[/quote_text]
«Ο δύο μεγάλες λέξεις είναι ανάπτυξη και απασχόληση. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθούμε όλοι» τονίζει και προσθέτει: Η χώρα χρειάζεται να φύγει από το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, να δουλέψει με βάση ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στους κρίσιμους τομείς της ανάπτυξης, να αξιοποιήσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. Παράλληλα, είναι κρίσιμο ζήτημα οι παρεμβάσεις που θα κάνει το κράτος-γιατί η ανάπτυξη καθυστερεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας- για να ανακουφιστούν οι άνεργοι».
Όπως πρόσθεσε ο πρώην υπουργός το μείζον θέμα είναι να προχωρήσουν τα ζητήματα του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης: «Όχι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα και αυτό πρέπει να τονιστεί εγκαίρως προς τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις αναφορικά με τις υποχρεώσεις μας, αλλά οι υποχρεώσεις μας αυτές συνδέονται με ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές. Για παράδειγμα, πρέπει να τελειώσει το θέμα με την καθυστέρηση που υπήρχε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκτιμώ ότι υπό τη νέα ηγεσία του, το υπουργείο μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει, ιδιαίτερα στο θέμα της κινητικότητας, για την οποία έχουμε δεσμευτεί».
Τέλος σε ότι αφορά τη δύναμη της νέας κυβέρνησης ο κ. Πρωτόπαππας δηλώνει πως αν και αριθμητικά η κυβέρνηση έχει λιγότερους βουλευτές, από άποψη αποφασιστικότητας όμως τα πράγματα είναι καλύτερα και «οι αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν θα γίνουν πιο αποτελεσματικά».