Δείτε φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ μετά από μία ακόμα «εφημερία του τρόμου» στο νοσοκομείο Αττικόν – Πλημμυρισμένοι με ράντζα οι διάδρομοι
Μια ακόμη εφημερία ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, με μια εκατοντάδα ράντζων να βρίσκονται παρατεταγμένα στους διαδρόμους του. Οι εικόνες που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) από τη “ναυαρχίδα” του ΕΣΥ όπως αποκαλούνταν το νοσοκομείο στην αρχή της λειτουργίας του, περί το 2001, ενδεχομένως δεν ξενίζουν κανέναν πλέον, αφού αποτελούν τον κανόνα στη νοσοκομειακή πραγματικότητα.
Στο “Αττικόν” εξυπηρετήθηκαν χθες εκατοντάδες ασθενείς – όπως συμβαίνει άλλωστε σε ολα τα μεγάλα, ιδίως και με πανεπιστημιακές κλινικές, εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κι αυτο αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της έλλειψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), παρά το επίμονο αφήγημα περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση.
Δομές ΠΦΥ δεν υπάρχουν, οι λίγες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και οι ακόμη λιγότεροι οικογενειακοί γιατροί δεν καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού. Το αποτελεσμα ειναι να κατακλύζονται τα μεγάλα, τριτοβάθμια νοσοκομεια, στην εφημερία με εκατοντάδες κόσμου που περιμένουν να εξεταστούν για προβλήματα υγειας που απαιτούν γιατρούς και δομές της ΠΦΥ. Έτσι, άνθρωποι με απλό πονοκέφαλο ή πόνο στη μέση, μέχρι εμφραγματίες και τραυματίες από τροχαία, συνωστίζονται όλοι στα Επείγοντα αναζητώντας γιατρό και περίθαλψη.
Η χθεσινή εφημερία στο Αττικόν ήταν ενα ακόμη επεισόδιο αυτού του “σήριαλ”. Εκτιμάται ότι από τα Επείγοντα του νοσοκομείου πέρασαν περισσότεροι απο 700 ασθενείς. Όσοι χρειάστηκε να εισαχθούν ήταν 160. Και απο αυτούς τελικα οι 100 εισήχθησαν αλλά σε φορεία, στα γνωστά ράντζα. Υποτίθεται ότι η παραμονή στα ράντζα ειναι λίγων ωρών μέχρι να διατεθούν κλίνες απο τα τμήματα του νοσοκομείου, αλλα αυτο στην πράξη δεν ισχύει. Οι ασθενείς ίσως χρειαστεί να μείνουν στους διαδρόμους ενα ή δυο 24ωρα ώσπου να αδειάσει κρεβάτι σε θάλαμο.
Από τη διοικηση του νοσοκομειου αρχικά τα ράντζα αποδίδονταν στην έξαρση της γρίπης καθώς η εμφάνιση τους γινόταν κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Όμως πλέον τα ράντζα δεν έχουν…εποχικότητα όπως αποδεικνύεται από τη δημοσιοποίηση σχετικών φωτογραφιών και στοιχείων σταθερά καθόλη τη διάρκεια του έτους.