Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024

Χοιρινές μπριζόλες Ρόμα

  • 1/4 της κούπας αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 750 γραμμάρια φρέσκιες ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου, τριμμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας Kikkoman
  • 1/4 του κιλού φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • ζεστά μαγειρεμένα ζυμαρικά ή πουρές πατάτας

Εκτέλεση:

  • Ψήνουμε το χοιρινό κρέας από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι, σε μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  • Τοποθετούμε ντομάτες, κρεμμύδι και δεντρολίβανο πάνω από το χοιρινό κρέας.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και 1/4 του φλιτζανιού νερό.
  • Σκεπάστε και σιγοβράστε για 25 λεπτά.
  • Γυρίστε το χοιρινό και προσθέστε τα μανιτάρια.
  • Σιγοβράστε 25 λεπτά το πολύ, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
  • Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ή με πουρέ πατάτας.

Καλή Όρεξη!

Πηγή : donna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ