Υλικά
- 1/4 της κούπας αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 750 γραμμάρια φρέσκιες ντομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα δεντρολίβανου, τριμμένα
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας Kikkoman
- 1/4 του κιλού φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- ζεστά μαγειρεμένα ζυμαρικά ή πουρές πατάτας
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε το χοιρινό κρέας από τις δύο πλευρές σε καυτό λάδι, σε μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Τοποθετούμε ντομάτες, κρεμμύδι και δεντρολίβανο πάνω από το χοιρινό κρέας.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και 1/4 του φλιτζανιού νερό.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε για 25 λεπτά.
- Γυρίστε το χοιρινό και προσθέστε τα μανιτάρια.
- Σιγοβράστε 25 λεπτά το πολύ, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
- Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά ή με πουρέ πατάτας.
Καλή Όρεξη!
Πηγή : donna.gr