Τέτοιες απόψεις δίνουν επιχειρήματα στους νοσταλγούς του Δημήτρη Κουφοντίνα!
Μάλλον θα τρίζουν τα κόκκαλα του Νίκου Ξανθόπουλου με όσα είπε την περασμένη Τρίτη ο συνεπίθετός του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής τοποθέτησής του στον ΣΚΑΪ, ο Δραμινός δικηγόρος επιβεβαίωσε το δράμα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τη νοοτροπία του 2%-3%, οι περισσότεροι θαμώνες της Κουμουνδούρου συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των ακροαριστερών οργανώσεων. Γι’ αυτό, άλλωστε, διαφώνησαν με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που είχε ως στόχο να αφήσει εκτός εκλογικής διαδικασίας το ναζιστικό μόρφωμα που φέρεται ότι δημιούργησε από τη φυλακή ο έγκλειστος για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης.
«Η 17Ν, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία», είπε ο Ξανθόπουλος και όλοι κατάλαβαν γιατί επέμεναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για διάταξη που αναδείκνυε τα δύο άκρα. Επέμεινε, μάλιστα, ο Θεόφιλος στην άποψή του, με συνέπεια να προκαλέσει την οργή της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.
Σε μία χώρα που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, τέτοιες απόψεις δίνουν επιχειρήματα στους νοσταλγούς του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δημιουργούν εντάσεις κάθε φορά που εμφανίζεται στο προσκήνιο ο βασικός εκτελεστής της 17Ν. Ο περιβόητος «Λουκάς».
Με τη λογική του Ξανθόπουλου, ο Κουφοντίνας μπορεί να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή. Δεν έχει σημασία αν σκότωσε κόσμο και κοσμάκη. Αν αφαίρεσε ανθρώπινες ζωές. Εκείνο που έχει σημασία για τον Θεόφιλο είναι να μην επικρατήσει η θεωρία των δύο άκρων. Να μην πάρει η κοινωνία ίσες αποστάσεις από την ακροδεξιά και την ακροαριστερά. Για τον Ξανθόπουλο είναι άλλο πράγμα ο ναζιστής και διαφορετικό ο τρομοκράτης. Λες και η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ήταν κατακριτέα επειδή προήλθε από δράστες που συμμετείχαν σε παρακρατικούς μηχανισμούς, αλλά εκείνη του Παύλου Μπακογιάννη μπορεί να ερμηνευθεί με άλλον τρόπο. Ρε, μας δουλεύετε; Παιδιά έμειναν χωρίς πατεράδες από τη δράση της 17Ν και εσείς μας λέτε ότι είναι διαφορετική από τα φασιστόμουτρα και τα τάγματα εφόδου; Τι διαφορά έχουν;
Και, σε τελική ανάλυση, πάντα και παντού υπάρχουν δύο άκρα. Ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος της Γης είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αλλά αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα για τον Θεόφιλο και άλλους θαμώνες της Κουμουνδούρου.
Επειδή, όμως, υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγουμε, απλώς θα παραθέσουμε την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ. Όχι επειδή έχουμε κάποια σχέση μαζί της, αλλά διότι στο κείμενό της υπάρχει λογική και όχι παραλογισμός.
«Ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ‘‘η 17 Νοέμβρη, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία”, καθώς και ότι “είναι μια κατηγορία πολιτών που έχουν μια στρεβλή, άλλη αντίληψη, για την οποία η δημοκρατία αμύνεται και έχει τα μέτρα της”.
Ιστορική ευθύνη
Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε την πολιτική επιλογή, φέροντας και τη σχετική ιστορική ευθύνη, να μην ευθυγραμμιστεί με την κυβερνητική προσπάθεια για προστασία της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού από τη συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων με ηγεσία που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Έχει καταστεί σαφές από τον ΣΥΡΙΖΑ πως θεωρούν ότι η συγκεκριμένη νομοθετική απαγόρευση πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά στα κόμματα που έχουν ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα και να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει να επηρεαστούν από τη συγκεκριμένη απαγόρευση κόμματα αριστερής ιδεολογίας, ακόμα κι αν η ηγεσία τους έχει καταδικαστεί για τα ίδια αδικήματα.
Φυσικά, η συγκεκριμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αριστερή ιδεολογία εξασφαλίζει ασυλία για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, δεν είναι καινούργια, ούτε μας εκπλήσσει. Όλοι θυμόμαστε τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών του, για “ιδεώδη υπέρ του ανθρώπου που διέπνεαν τη 17 Νοέμβρη” και ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη” ή τη στήριξη που παρείχαν ουκ ολίγες φορές στα στελέχη της 17 Νοέμβρη και άλλους καταδικασμένους για τρομοκρατία που βρίσκονται στη φυλακή. Όπως θυμόμαστε και τη συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά, την αδυναμία ανεύρεσης δικαστικής αίθουσας και την παραδοχή ότι “στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι”.
Το γεγονός όμως ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί δεν καθιστά λιγότερο επιτακτική την ανάγκη να καταδικάσουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις αποτροπιαστικές δηλώσεις του κ. Ξανθόπουλου, που ως ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ παρέχει απαράδεκτη στήριξη στην τρομοκρατία και στη βία ανάλογα με το “χρώμα” της, ψαρεύει σε θολά νερά πέρα από το δημοκρατικό τόξο και το φιλελεύθερο πολιτικό σύστημα και απαξιώνει δολοφονίες ανθρώπων λόγω του ιδεολογικού προσήμου του δολοφόνου.
Το μέτωπο της Δημοκρατίας πρέπει να είναι αρραγές απέναντι στις εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να περιβάλουν την εγκληματική τους δραστηριότητα με πολιτικό μανδύα. Είναι ανάγκη να απομονώσουμε αυτή τη μειοψηφία που απειλεί τη δημοκρατία. Δηλώσεις όπως αυτές του κ. Ξανθόπουλου που εισάγουν διακρίσεις μεταξύ αυτών με βάση το ιδεολογικό τους πρόσημο πρέπει να τυγχάνουν πολιτικής καταδίκης από το σύνολο του δημοκρατικού τόξου, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος στο οποίο ο συγκεκριμένος βουλευτής ανήκει», ανέφερε η ΟΝΝΕΔ. Αν διδάχθηκε κάτι ο Ξανθόπουλος, δεν το γνωρίζουμε. Αν, όμως, δούμε τον Κουφοντίνα σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη…