Ανεξάρτητοι και… ανεξέλεγκτοι κινούνται, πια, αρκετοί βουλευτές του κόµµατος του Πάνου Καµµένου, το οποίο περνά τη µεγαλύτερη κρίση από την ηµέρα της ίδρυσής του. Η απόφαση της Ραχήλ Μακρή ήταν προδιαγεγραµµένη και για όσους ξέρουν καλά την ανθρωπογεωγραφία στο κόµµα του πρώην βουλευτή της Ν.∆. δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις πριν από την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόµµατος, που είναι προγραµµατισµένη για τις 20 και τις 21 Ιανουαρίου.
Ο Π. Καµµένος είδε το κόµµα του να γίνεται πρώτο θέµα στις ειδήσεις, µε µία από τις πλέον προβεβληµένες βουλευτίνες του να δηλώνει σε δηµοσιογράφους ότι έχει συντάξει επιστολή -µε την οποία γνωστοποιεί στον πρόεδρο της Βουλής πως ανεξαρτητοποιείται- και στη συνέχεια να κλείνει τα τηλέφωνά της και να γίνεται άφαντη. Η κρίση στους Ανεξάρτητους Ελληνες µαίνεται επί µήνες. Ενα από τα επακόλουθά της ήταν και η απόφαση του κ. Καµµένου να αλλάξει τα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας και του κόµµατός του.
Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ. Στην ηγετική οµάδα, πέριξ του κ. Καµµένου, βρίσκονται σήµερα οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Νταβρής και Μ. Χρυσοβελώνη. Κάτω από αυτήν την τριπλέτα βρίσκονται οι Στ. Ξουλίδου, Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Ουζουνίδης, µε τη δεύτερη να ακολουθεί ενίοτε και τη δική της µοναχική διαδροµή, όταν ασχολείται µε θέµατα τα οποία άπτονται του γνωστικού της αντικειµένου, όπως πρόσφατα παρατηρήθηκε στην ψηφοφορία για την αναστολή χρηµατοδότησης της Χρυσής Αυγής -θέµα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκφραστή της αριστερής πτέρυγας των ΑΝ.ΕΛ. (που µάλλον δεν έχει συνοδοιπόρο) Νότη Μαριά.
Με τη Ραχήλ Μακρή έχει εδώ και µήνες αντιπαλότητα το γυναικείο δίδυµο Χρυσοβελώνη και Ξουλίδου. Με κάθε ευκαιρία, της βάζουν εµπόδια, ενώ συνηθίζουν να επισηµαίνουν ότι η κ. Μακρή έχει δυσανάλογα µεγάλο για τις δυνατότητές της χαρτοφυλάκιο, που είναι τα θέµατα υπουργείου Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ. Τα βάσανά της έγιναν µεγαλύτερα όταν ανέλαβαν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Γιοβανόπουλος και αναπληρώτριά του η κ. Χρυσοβελώνη. Η Ραχήλ Μακρή βλέπει διαρκώς να της αφαιρούν αρµοδιότητες, χωρίς να έχει υπάρξει επίσηµη κοµµατική ή προεδρική απόφαση, και να της «παίρνουν» νοµοσχέδια για τα οποία υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη για την παρουσίαση των θέσεων του κόµµατος στη Βουλή.
Η ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΝΤΑΒΡΗ. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η προηγούµενη µεγάλη κόντρα της Ραχήλ Μακρή µε τον συνάδελφό της Γιώργο Νταβρή κατέληξε µε απόφαση του Πειθαρχικού Συµβουλίου του κόµµατος για εξάµηνη διαγραφή του µε αναστολή και µε απλή επίπληξη για την κ. Μακρή. Ο λόγος ήταν τα «γαλλικά» που αντάλλαξαν, όταν ο κ. Νταβρής ανέβασε ένα tweet µε υπαινιγµούς για τις ενδυµατολογικές επιλογές αλλά και το µορφωτικό επίπεδο της συναδέλφου του. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και µέχρι σήµερα ο κ. Νταβρής, ο οποίος ανέβηκε τα σκαλοπάτια στην «πρώτη» οµάδα των ΑΝ.ΕΛ. καιροφυλακτεί. Σαν να µην έφταναν όλα αυτά, η κ. Χρυσοβελώνη φέρεται να ζητά επιτακτικά από τον Πάνο Καµµένο να προχωρήσει σε ανακατανοµή των συµµετοχών των βουλευτών στα ξένα φόρα, αφού η κ. Μακρή κρατά ακόµη στα χέρια της αυτά των ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Με όλα αυτά κατά νου, η Ραχήλ Μακρή είδε στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για τον φόρο ακινήτων να της παίρνει ο κ. Γιοβανόπουλος τον ρόλο της ειδικής αγορήτριας. Και κάπου εκεί «έσπασε». ∆εν άντεξε άλλο και προχώρησε στη γνωστή κίνηση, αφού έστειλε, προτού κλείσει το τηλέφωνό της, και ένα γραπτό µήνυµα στον κ. Καµµένο, µε το οποίο τον ενηµέρωσε ότι δεν είναι διατεθειµένη να ανεχθεί άλλο τέτοια κατάσταση.
Ο ΚΟΥΙΚ. Εξοργισµένος µε όλα αυτά που γίνονται από την τριπλέτα Γιοβανόπουλου, Νταβρή και Χρυσοβελώνη, µε την ανοχή του προέδρου του κόµµατος, είναι και ο Τέρενς Κουίκ. Ο βουλευτής Επικρατείας βίωσε στη Βουλή αυτό για το οποίο η κ. Μακρή έκανε την επανάστασή της. Του αφαίρεσαν την ιδιότητα του ειδικού αγορητή, µε την αιτιολογία ότι ο κ. Γιοβανόπουλος θα τα κατάφερνε καλύτερα µε θέµατα που περιείχαν και νοµικές ορολογίες. Οταν, όµως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πήρε τον λόγο, µόνο για νοµικής µορφής θέµατα δεν µίλησε, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τέρενς Κουίκ. Ο ίδιος, την επόµενη µέρα, έγραψε στο twitter του ότι η ατµόσφαιρα του θυµίζει κλίµα αποδυτηρίων.
Ο βουλευτής έχει και αυτός «απασφαλίσει» και οι επόµενες ηµέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιµες, αφού κι ο ίδιος λέει στους συνεργάτες του ότι δεν µπορεί να ανεχθεί άλλο αυτήν την κατάσταση. Κατά έναν περίεργο τρόπο, όλες οι κρίσεις στους ΑΝ.ΕΛ. γίνονται όταν ο πρόεδρος του κόµµατος λείπει στο εξωτερικό. Αυτήν τη φορά ο κ. Καµµένος βρισκόταν σε αποστολή ενδιαφερόντων του ΗΠΕ στην Ελβετία και µάλιστα σε τόσο κρίσιµη ψηφοφορία στη Βουλή.
Ο Μαριάς, η Ευρωβουλή και η Μανταλένα
Μια άλλη δύσκολη συνισταµένη εντός των ΑΝ.ΕΛ. είναι και ο Νότης Μαριάς. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που φλερτάρει µε τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ακούσει πρόσφατα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας συναδέλφους του να λένε ότι δεν πρέπει να εµφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. ως συνιστώσα του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνος, όµως, δηλώνει παντού ότι είναι επικεφαλής του κινήµατος των αντιµνηµονιακών πολιτών και συνεργαζόµενος µε τους ΑΝ.ΕΛ. Στην Κρήτη συµµετέχει σε κοινές ηµερίδες και συναντήσεις µε προερχόµενους από τον ΣΥΡΙΖΑ και προ ηµερών έλεγε στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης ότι θα ενηµερώσει το κόµµα στο οποίο είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για τις αποφάσεις των συναντήσεων αυτών σχετικά µε τις δηµοτικές εκλογές. Προ ηµερών συναντήθηκε µε τον κ. Κουίκ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και συµφώνησαν ότι… διαφωνούν. Υπήρξε όµως και δεύτερη συνάντηση αυτή τη φορά εκτός Ελλάδας, σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Πάντως, ο κ. Μαριάς προσθέτει εαυτόν σε όσους εκφράζουν δυσαρέσκεια προς τον κ. Καµµένο µετά και το άδειασµα που του έγινε στην ψηφοφορία για την αναστολή χρηµατοδότησης της Χρυσής Αυγής. Σηµαντική λεπτοµέρεια είναι ότι ο κ. Μαριάς έχει ζητήσει από τον Πάνο Καµµένο να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, χωρίς όµως να έχει πάρει απάντηση. Αντ’ αυτού, στους ΑΝ.ΕΛ. κυκλοφορούν δύο σενάρια. Το ένα λέει ότι ο κ. Καµµένος θα είναι ο ίδιος επικεφαλής (!) και το δεύτερο ότι προετοιµάζει τη δραστήρια Μανταλένα Παπαδοπούλου, επικεφαλής της Νεολαίας και υποψήφια βουλευτή στην Α’ Αθηνών.
Πηγή: parapolitika.gr