Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025

Δίκη Πάτρας – Ν. Καλόγρηας: «Η κ. Τσιόλα επιμένει στον απροσδιόριστο θάνατο ενώ υπάρχουν 7- 8 ευρήματα ασφυξίας!»

Για 7- 8 ευρήματα τα οποία δείχνουν ότι η Ίριδα πέθανε από ασφυξία έκανε αναφορά ο ιατροδικαστής Α τάξης Νίκος Καλόγρηας στην κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα δύο παιδιά της.

Του Νίκου Νικολετάκη

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα μετά τη διακοπή λόγω εορτών. Η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα σήμερα στην αίθουσα, καθώς έκανε μία ιατρική εξέταση. Απουσίαζε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας ενώ το παρών έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών νεκρών παιδιών που υποστηρίζει την κατηγορία.

Στην κατάθεση του ο Νίκος Καλόγρηας, που μαζί με τον Νίκο Καρακούκη εξέδωσαν το πόρισμα με το οποίο η Μαλένα και η Ίριδα πέθαναν μέσω απόφραξης των έξω αεροφόρων οδών, είπε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ήταν αυτή που τους κινητοποίησε μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μιλούσε για εγκληματική ενέργεια.

Ήταν μάλιστα αυτή που επέμενε καθαρά σε αυτή την εκδοχή κι μάλιστα μιλούσε για ασφυκτικό θάνατο καθώς δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα της τοξικολογικής για την Τζωρτζίνα.

Επισήμανε μάλιστα ότι η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών ήθελε να αναλάβει η ίδια την επανεξέταση και των τριών νεκρών παιδιών πράγμα που της είπαν ότι δεν γίνεται καθώς είχε ήδη βγάλει το πόρισμα για τον θάνατο της Ίριδας. Ήθελε να εστιάσουμε στον τοξικολογικό έλεγχο των παιδιών μήπως είχε ξεφύγει κάτι πράγμα λογικό καθώς αλλιώς θα υπήρχαν ευθύνες και στην ίδια.

Σε ερώτηση της προέδρου για το ότι η Αγγελική Τσιόλα είπε πως έκανε η ίδια τεστ που έδειξε ότι το αίμα στο πανάκι της Ίριδας είναι από οροαιματηρό υγρό είπε χαρακτηριστικά: «Ότι κάνουμε πρέπει να καταγράφεται.

Δεν το έχω ξανασυναντήσει ιατροδικαστής να κάνει τεστ μόνος του και να μην το στέλνει στα πιστοποιητικά με ISO εργαστήρια!»
Η κατάθεση του Νίκου Καλόγρηα: Τα ευρήματα που φανερώνουν ασφυκτικό θάνατο
Ο ιατροδικαστής ερωτώμενος για τα ευρήματα στην Ίριδα ανέφερε: Παρατήρησα κυάνωση. Είναι εύρημα συμβατό με ασφυκτικό θάνατο.

Πρόεδρος: Τα χείλη παρουσιάζουν ίχνη αποξήρανσης…

Μάρτυρας: Εμείς δεν καταγράψαμε εύρημα αποξήρανσης φωτογραφικά. Είναι μεταθανάτιο εύρημα. Είδαμε λύση στο άνω χείλος την οποία περιγράφει και η κ. Τσιόλα η οποία ανέφερε για μικρή λύση της συνέχειας του βλεννογόνου.

Πρόεδρος: Την είδατε δηλαδή τη λύση. Η κ. Τσιόλα κατέθεσε ότι δεν φαίνεται.

Μάρτυρας: Τι να πω. Η φωτογραφία διαψεύδει την κ. Τσιόλα. Ο βλεννογόνος είναι το πιο ευαίσθητο σημείο το σώματος και φαίνεται οριακά χωρίς να σηκώσεις τα χείλη. Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό από την αποξήρανση. Ανεξάρτητο αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο, όχι για μας που είμαστε ξεκάθαροι, αλλά για τη συνάδελφο.

Είναι σαφές ότι είναι αιμορραγική διήθηση που σημαίνει κάκωση που έγινε εν ζωή.

Η συνάδελφος αυτό εννοεί καθώς αν ήταν μεταθανάτιο θα έπρεπε να το γράψει.

Πρόεδρος: Αν ήταν μεταθανάτιο θα είχε περγαμηνοειδή διήθηση;

Μάρτυρας: Θα ήταν με χροιά φαιά. Η κ. Τσιόλα δεν το έχει γράψει. Η θα το έχουμε καταγράψει η θα το προσθέτουμε εκ των υστέρων. Δεν υπάρχει περίπτωση να θυμόμαστε τέτοιες λεπτομέρειες σε υποθέσεις πολλών ετών πριν εφόσον έχουμε κάνει τόσες πολλές νεκροτομές. Μόνο αν το έχει δει από τη φωτογραφία εδώ θα μπορούσε να το εξηγήσει.

Πρόεδρος: Αν εσείς κάνατε νεκροψία θα γράφατε αιμορραγική διήθηση;

Μάρτυρας: Οι ιατροδικαστές καταγράφουμε στη νεκροψία προθανάτια τραύματα. Γράφουμε τραύμα και όχι αιμορραγική διήθηση. Υπάρχουν και άλλα μεταθανάτια που σημαίνει ότι η συνάδελφος δεν κατέγραψε μεταθανάτια ευρήματα.

Η συμφόρηση σε όλα τα όργανα, δεν αποδεικνύει ασφυξία αλλά αποκλείει τον ακαριαίο θάνατο. Το πνευμονικό οίδημα σημαίνει ότι η καρδιά λειτουργεί σαν αντλία και δεν συναντάται σε ακαριαίο θάνατο.

Το αφρώδες υγρό στον πνεύμονα είναι το οροαιματηρό υγρό. Μπορεί να είναι ελαφρώς ροζ γιατί έχει μικρή ποσότητα αιμοσφαιρίνης.

Αν έχει πνευμονορραγία μπορεί να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή αίματος.

Πρόεδρος: Όταν υπάρχει το αφρώδες οροαιματηρό υγρό. Σας έχει τύχει άλλος νεκρός να βγαίνει από την τραχεία;

Μάρτυρας : Ποτέ. Κλινικός γιατρός μου έχει περιγράψει μόνο μία περίπτωση που έχει δει σε ζωντανό άνθρωπο ο οποίος έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση. Στα 25 χρόνια προϋπηρεσίας δεν έχω ποτέ να βγει αφρός από το στόμα.

Ο ιατροδικαςτής έδωσε φωτογραφίες από αφρό πνευμονικού οιδήματος που βρήκε στο ίντερνετ και ο οποίος είναι λευκός.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για οροαιματηρό υγρό. Θα έπρεπε να είχε κηλιδώσει στους ροθωνες και στο στόμα. Είναι ένας ελαφρά ροδίζων αφρός που δεν θα μπορούσε να κάνει αυτές τις κηλίδες που είδαμε στο πανάκι.

Ο κ. Καλόγρηας έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει μαρτυρία ότι το μωρό είχε αφρό στο στόμα και κάποιος τού το σκούπισε.

Διάβασα την καταγραφή του ΕΚΑΒ. Ήταν πολύ λεπτομερής. Αν υπήρχε υγρό, αφρός θα το κατέγραφαν.

Η πρόεδρος διαβάζει το πόρισμα της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου.

Ρωτά για την καταγραφή περί ανοξυγοναιμίας.

Μάρτυρας : Συνάδει με ασφυκτικό θάνατο. Σε άλλη περίπτωση θα το βλέπαμε σε βαρύ καρδιακό περιστατικό.

Η νέκρωση στον εγκέφαλο είναι δείγμα ασφυξίας. Την επιβεβαιώνει δεν την αποκλείει. Αν κάποιος πάθει ανακοπή και μείνει ο οργανισμός του χωρίς οξυγόνο νεκρώνεται ο εγκέφαλος. Είναι κάτι που το γνωρίζουν και μη γιατροί.

Πρόεδρος : Από τον εγκέφαλο υπάρχει παθολογία;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Αν εστάλησαν unblock ( ολόκληρα κομμάτια) θα φαινόταν το οροαιματηρό υγρό;

Μάρτυρας: Ναι. Θα φαινόταν και μακροσκοπικά.

Πρόεδρος : Οι στικτές αιμορραγικές διηθήσεις του παρεγχύματος στον θύμο αδένα;

Μάρτυρας: Είναι εύρημα ασφυξίας

Πρόεδρος : Τα μακροφάγα στον πνεύμονα;

Μάρτυρας: Υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους. Τα ευρήματα δείχνουν έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς.

Πρόεδρος: Για την αγενεσία φλεβόκομβου;

Μάρτυρας : Δεν υπάρχε αυτό το πράγμα, μας το ξεκαθάρισε και ο καρδιολόγος κ. Σταυρουλάκης. Νομίζω ότι θα το κατάλαβαν η κ. Τσιόλα και η κ. Μητσέλου.

Πρόεδρος: Αν παίρνατε εσείς αυτή την ιστολογική τι θα κάνατε;

Μάρτυρας: Για αρχή θα μιλούσα με την παθολογοανατόμο για το αγενεσία- υποπλασία φλεβόκομβου. Είναι αδόκιμο όλο αυτό.

Πρόεδρος : Σας δεσμεύει το πόρισμα του παθολογοανατόμου;

Μάρτυρας: Σε καμία περίπτωση!

Ο κ. Καλόγρηας είπε ότι υπάρχει μια σειρά από ευρήματα όπως η κυάνωση, η έντονη συμφόρηση όλων των οργάνων, οι ασφυκτικές κηλίδες και άλλα τα οποία συνολικά κτίζουν τη διάγνωση της ασφυξίας.

Ο μάρτυρας είπε ότι δεν τον προβληματίζει ο όγκος του υγρού στο πανάκι . Επισήμανε ακόμα ότι η απόφραξη των αεροφόρων οδών έγινε χρησιμοποιώντας το πανάκι.

Πρόεδρος : Η εικόνα δίκην έναστρου ουρανού τι σημαίνει;

Μάρτυρας: Είναι ενδεικτικό υποξίας. Δείχνει κάτι παραπάνω από το πόρισμα της κ. Μητσέλου.

Ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι η κενοτοπιώδης εκφύλιση του ήπατος

Εμεις δεν λάβαμε υπόψιν την εκτεταμένη μικροφυσαλιδώδη στεάτωση. Αν πρόκειται για κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων που εννοούσε ο κ. Ευτυχιάδης τότε είναι ξεκάθαρο εύρημα ασφυξίας.

Ο μάρτυρας ερωτώμενος για τη χρώση Φιμπρονεκτίνης είπε ότι χρησιμοποιήθηκε για να αποκλείσει τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

Μάρτυρας: Γράψαμε μια γραμμή για τη χρώση Φιμπρονεκτίνης. Είναι συμπληρωματικό. Το οίδημα και η συμφόρηση αποκλείουν επίσης τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.

Όταν έχεις 10 ευρήματα ανοξυγοναιμίας δεν μπορείς να γράψεις για σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Είναι 7 – 8 ευρήματα που δείχνουν χαμηλή παροχή οξυγόνου στους ιστούς χωρίς παθολογικά ευρήματα και τοξικολογικά.

Έχει στα χείλη ένα τραύμα.

Αν πάμε με όσα είπε η συνάδελφος (Αγγελική Τσιόλα) δεν θα βγάλουμε πόρισμα ασφυξίας αλλά σε κάτι που δεν ξέρουμε ενώ υπάρχουν ξεκάθαρα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο.

Πρόεδρος: Αυτό που βλέπετε εσείς στους ρόθωνες είναι εκδορές;

Μάρτυρας: Είδαμε μία ερυθρότητα που μοιάζει με εκδορά. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που περιγράφει η κ. Τσιόλα. Δείχνει μια πίεση. Δεν εστιάσαμε εκεί γιατί υπάρχουν άλλα τρανταχτά ευρήματα ασφυξίας.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με το πανάκι;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε. Όταν δύο σώματα κινούνται τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Πρόεδρος : Θεωρείτε επιστημονικά λογικό αυτό που λέει η κ. Τσιόλα ότι αυτό έγινε από την ανάνηψη;

Μάρτυρας: Με εκπλήσσει αυτό που λέει η κ. Τσιόλα και αποδίδει στην ανάνηψη ένα τραύμα που έγινε εν ζωή.

Ερωτώμενος για την επιλογή του καρδιολόγου κ. Σταυρουλάκη είπε ότι έγινε σε συνεργασία με τον Νίκο Καρακούκη, Προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Είναι ένας επιστήμονας με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, τον εμπιστευόμαστε και δεν του ζητήσαμε να δώσει αιτία θανάτου αλλά να καταγράψει τα ευρήματα.

Μάρτυρας: Το πόρισμα της ασφυξίας στηρίζεται σε σύγχρονα ευρήματα. Έτσι μπαίνουν οι αιτίες θανάτου.

Είναι δύσκολο η ασφυξία να ξεφύγει αν το αντιμετωπίσεις ως περιστατικό ρουτίνας. Η ίδια η κ. συνάδελφος μας κινητοποίησε.

Πρόεδρος: Αν ερευνούσατε την περίπτωση της Ίριδας μόνο θα καταλήγετε στο ίδιο πόρισμα;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Η κ. Τσιόλα κατέθεσε ότι η ίδια χρησιμοποιώντας ένα κιτ κατέθεσε ότι χρησιμοποίησε ένα κιτ το οποίο της έδειξε αχνή γραμμή και έτσι κατέληξε ότι είναι μικρή ποσότητα αιμοσφαιρίνης που σημαίνει οροαιματηρό υγρό.

Μάρτυρας: Ότι κάνουμε πρέπει να το καταγράψουμε. Υπάρχουν εργαστήρια με iso. Δεν το έχω ξανασυναντήσει ιατροδικαστής να κάνει τεστ μόνος του και να μην το στέλνει στα εργαστήρια. Το μόνο που ξέρω είναι το τεστ που υπάρχει στα φαρμακεία για την ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα για το ενδεχόμενο καρκίνου του παχέος εντέρου. Τεστ το οποίο δεν ανιχνεύει ποσότητα και δεν θεωρείται ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Ο κ. Καλόγρηας επισημαίνει ότι αν είναιι ξεκάθαρο ότι δεν έχει πουθενά τραύμα δεν έχει νόημα το να γίνει τέτοιο τεστ.

Μάρτυρας: Με πρωτοβουλία της κ.Τσιόλα έψαχνε η ιατροδικαστής να δει ποιος θα έκανε τη νεκροψία νεκροτομή της Τζωρτζίνας. Πήρε τον κ. Μπουζιάνη ο οποίος δεν μπορούσε αρχικά και μετά μίλησε με μένα. Μου είπε ότι είναι το τρίτο παιδί και υπάρχει σοβαρή ένδειξη εγκληματικής ενέργειας.

Υπήρχε η σκέψη όταν έγινε αυτή η άτυπη επιτροπή η κ. Τσιόλα μας έλεγε για ασφυξία την οποία φωτογράφιζε από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι στις τοξικολογικές. Το πόρισμα που έγραψε η ίδια περί αγενεσίας φλεβόκομβου δεν την απασχολούσε. Της προτείναμε να μπει στην επιτροπή και μας ζήτησε να της ανατεθεί η διερεύνηση όλων των περιστατικών. Της είπαμε ότι δεν γίνεται εφόσον είχε βγάλει η ίδια το πόρισμα για την αιτία θανάτου της Ίριδας. Δεν ξαναμιλήσουμε για το ίδιο θέμα μετά τις αλλαγές στο πόρισμα της.

Είναι επιστημονικά αδόκιμο, παράδοξο και παράταιρο να επιμένει σε απροσδιόριστη αιτία θανάτου και να αποκλείει την ασφυξία που δένει όλα τα ευρήματα.

Η λογική βρήκα μια βιβλιογραφία σε κάτι ποντίκια, μου είπε ο κ. Αγαπητός αυτό δεν έχει σχέση με την επιστήμη.

Πρόεδρος : Η κ. Τσιόλα αποκλείει την ασφυξία και κρίνει σκόπιμο να γίνει Τρίτη ιστολογική εξέταση.

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά στις δύο ιστολογικές. Ακόμα και η κ. Μητσέλου μίλησε εκ των υστέρων για ενδείξεις ασφυξίας.

Πρόεδρος: Εάν υπήρχε αιφνίδιος θάνατος θα είχε αντιληφθεί κάτι η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Στον μάρτυρα έδειξαν φωτογραφίες από την Ίριδα την προηγούμενη μέρα όταν ήταν εν ζωή. Όπως είπε δεν υπάρχουν τα σημάδια που είχε το βρέφος γύρω από τα χείλη πράγμα πολύ σημαντικό, όπως επισήμανε ο ίδιος.

Η κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων είναι καθαρό εύρημα ασφυξίας, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία. Η νέκρωση απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Ο κ. Καλόγρηας επισήμανε ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν ώστε να σταματήσει η καρδιά του μωρού.

Εύα Αμπάζη- δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας- Δείχνει φωτογραφία με το ήπαρ: Ποιο τμήμα του ήπατος έχει τη μεγαλύτερη ευαισθησία;

Μάρτυρας: Η ζώνη 6 αλλά αυτό δεν λέγεται πουθενά για την ασφυξία. Είναι μελέτες που γίνονται και δεν προσφέρουν πουθενά διαγνωστικά.
Εύα Αμπάζη- δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας: Συναδέλφοι σας μας λένε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι!

Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Είναι μια αλληλογραφία που έχουν ξεκινήσει οι κ. Τσαντίρης, Μεσογίτης και η κ. Τσάκωνα προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Παθογνωμονικής εταιρείας…

Μάρτυρας: Αυτό το «γνωρίζουμε από τον κ. Αγαπητό» δεν είναι επιστημονική προσέγγιση. Δεν λέει πουθενά για ασφυξία. Δεν είναι για την υπόθεση που συζητάμε.
Η ερώτηση γίνεται με έναν τρόπο που δείχνει κάποια πράγματα…

Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Έχει εισφερθεί σε κατάθεση περί απροσδιόριστης αιτίας θανάτου ότι συμφωνούν 25 κρατικοί ιατροδικαστές.

Μάρτυρας : Δεν ισχύει καν αυτό. Μίλησα με τον κ. Μπουζιάνη, τον κ. Δούση, τον κ. Αιβατίδη και τον κ. Μεσογίτη ότι δεν έχουν διαβάσει την έκθεση μου και δεν μπορούν να πάρουν θέση.

Στη Μαλένα υπήρχαν λιγότερα στοιχεία, ήταν και στο νοσοκομείο. Στην Ίριδα υπήρχαν περισσότερα στοιχεία και τα παρέσυρε το πόρισμα περί αγενεσίας φλεβόκομβου.
Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν έχουν σημασία οι ζώνες του ήπατος όσον αφορά την ασφυξία.
Σε ερώτηση του Παύλου Κατσουράκη- Δικηγόρου υποστήριξης κατηγορίας είπε ότι το περί τραύματος από ΚΑΡΠΑ δεν έχει καμία ισχύ καθώς το βρέφος ήταν απνοϊκό και άσφυγμο βάσει της μαρτυρίας του ΕΚΑΒ αρκετή ώρα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Παύλος Κατσουράκης – Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Αν αφαιρέσουμε το εύρημα στον φλεβόκομβο βλέπετε ουσιώδεις διαφορές;

Μάρτυρας : Όχι. Δεν υπάρχει καμία ουσιώδης διαφορά πέραν του έναστρου ουρανού στον θύμο αδένα και της χρώσης Φιμπρονεκτίνης η οποία αποκλείει το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου το οποίο όμως αποκλείεται και από άλλα ευρήματα όπως η συμφόρηση και το οίδημα.
Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Είπατε ότι δεν έχει σημασία για σας η θέση που βρέθηκε το πανάκι. Αν δεχθούμε ότι ήταν οροαιματηρό υγρό δεν θα είχε σημασία για σας η θέση που βρέθηκε το πανάκι; Η κ. Τσιόλα λέει ότι εξήλθε το οροαιματηρό υγρό και βρέθηκε στο πανάκι.
Μάρτυρας: Μα δεν βρέθηκε υγρό στο στόμα, στην τραχεία, στο κρεββάτι… Είναι στάμπες αίματος. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι οροαιματηρό υγρό.
Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Η κ. Τσιόλα υποστήριξε ότι η εκροή οροαιματηρού υγρού είναι συνήθης.

Μάρτυρας : Καθόλου. Το βλέπουν μόνο ορισμένοι γιατροί. Το συναντάμε στους πνιγμούς.

Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Δίνει να διαβάσει την αλληλογραφία της Τσιόλα με τον Ντετμάγιερ.

Μάρτυρας: Δεν τα λέει ξεκάθαρα εδώ σε αντίθεση με το βιβλίο του. Η συνάδελφος δεν επικοινώνησε στη δική της Ιατροδικαστική με την ιστοπαθολόγο στα Γιάννενα που είναι 200 χλμ. Θα γλυτώναμε και την αγενεσία φλεβόκομβου.

Ιουλία Σκίτσα – Υπεύθυνη εργαστηρίου DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών: «Οι κηλίδες στο πανάκι ήταν από αίμα»

Με την κατάθεση της Υπεύθυνης του εργαστηρίου DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Ιουλίας Σκίτσα
Ήταν εμφανείς οι κηλίδες αίματος. Επιβεβαιώθηκε αυτό με τις εξετάσεις. Χρησιμοποίησα την πιο εξειδικευμένη μέθοδο η οποία ανιχνεύει την αιμοσφαιρίνη. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι διαπιστευμένη και δεν ανιχνεύει ποσότητες.

Η ίδια τόνισε ότι είναι ξεκάθαρα αίμα. Σε ερώτηση της προέδρου αν υπάρχει περίπτωση να είναι οροαιματηρό υγρό είπε ότι δεν γνωρίζει πως είναι αυτό οπότε δεν μπορεί να πει αν ισχύει αυτό.
Βρήκα αρκετές κηλίδες αίματος και Βρήκα και σάλιο με άλλη μέθοδο.
Όπως είπε στο πανάκι υπάρχει και σάλιο πέρα από το αίμα διαστάσεων 1×1.
Το οροαιματηρό είναι όρος αίματος οπότε πάλι θα ανιχνευόταν στο τεστ εφόσον οι μέθοδοι που υπάρχουν ανιχνεύουν αιμοσφαιρίνη. Η ίδια χρησιμοποίησε τη μέθοδο Cast Meyer.
Η πρόεδρος δίνει στη μάρτυρα το πανάκι της Ίριδας και της ζητά να πει αν διαπιστώνει κάτι περισσότερο.
Μάρτυρας: «Βλέπω δύο μεγάλες κηλίδες».

Πρόεδρος: Αυτές οι μεγάλες κηλίδες παραπέμπουν σε κάτι;

Μάρτυρας : Μου φαίνεται ως αίμα από τραύμα.

Πρόεδρος: Σας έχει τύχει πειστήριο από αίμα βλεννογόνου;

Μάρτυρας: Όχι!

Εισαγγελέας: Ένας ιατροδικαστής θα μπορούσε να προβεί σε ερμηνεία τεστ με χρήση κιτ, γιατί ειπώθηκε εδώ, η οποία να ποσοτικοποιήσει την ποσότητα του ορού;
Μάρτυρας: Cast Meyer με κιτ δεν υπάρχει!
Η μάρτυρας επανέλαβε ότι πρόκειται για εικόνα αίματος.

Εύα Αμπάζη- Δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας: Υπάρχει τρόπος να υπάρξει μέθοδος ποσοτικοποίησης της αιμοσφαιρίνης;

Μάρτυρας: Όχι!

Εύα Αμπάζη- Δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας: Παγκοσμίως;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω να υπάρχει. Δεν έχει και ενδιαφέρον για τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παύλος Κατσουράκης- Δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας: Εάν ήταν υγρό προερχόμενο από τους πνεύμονες θα μπορούσατε να το εντοπίσετε;

Μάρτυρας: Όχι

Αναστασία Μπάκα – Συνήγορος υπεράσπισης: Εσείς ή μόνη κηλίδα αίματος που εξετάσατε ήταν η 2 και η 5;

Μάρτυρας: Είδα κηλίδες με αίμα και σάλιο. Έγινε εξέταση DNA.

Πρόεδρος: Στην επαρχία τι γίνεται;

Μάρτυρας: Κάνουν την μέθοδο Cast Meyer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμαλιάδα: Τι συμβαίνει με την επανεξέταση των θανάτων των τεσσάρων βρεφών; (Έγγραφα-ντοκουμέντα)

Πρώτο κρούσμα HMPV στην Ελλάδα: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου 71χρονος

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ