- “Το μαγαζί, είναι ανοιχτό, περιμένω την αυτοψία της αστυνομίας, για να μπορέσω να το κλείσω”
- “Ακόμα και τα περίπτερα, βγαίνουν και πουλάνε μπαλονάκια με υποξείδιο του αζώτου , φαίνεται, ότι το θέμα έχει ξεφύγει”
- “Καθυστερούν τα δείγματα για τα νοθευμένα ποτά”
Για την δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Τουρίστα στην Ζάκυνθο, μίλησε στην εκπομπή “Μεσημεριανό Ρεπορτάζ” με τον Πέτρο Κουσουλό, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς.
Όπως είπε ο κ. Κολοκοτσάς, το μαγαζί που σκότωσαν τον 22χρονο νεαρό αμερικανικής καταγωγής, παραμένει ανοιχτό, καθώς δεν έχει προχωρήσει η αυτοψία της Ελληνικής Αστυνομίας. “Το μαγαζί, είναι ανοιχτό, περιμένω την αυτοψία της αστυνομίας, για να μπορέσω να το κλείσω, χωρίς την αυτοψία της Αστυνομίας, δε μπορεί να προχωρήσει η δημοτική αρχή από μόνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ζακύνθου.
“Πουλάνε ναρκωτικά στα περίπτερα”
Ο Παύλος Κολοκοτσάς, προχώρησε και σε μία μεγάλη και σημαντική αποκάλυψη, καθώς όπως είπε στην Ζάκυνθο “πωλούνται ναρκωτικά ακόμα και στα περίπτερα”.
“Ακόμα και τα περίπτερα, βγαίνουν και πουλάνε μπαλονάκια με υποξείδιο του αζώτου, το ναρκωτικό του γέλιου* ότι το θέμα έχει ξεφύγει, πωλούνται παντού, και στα καταστήματα και τα περίπτερα. Λένε ότι είναι νόμιμα, αλλά είναι παράνομα, πρέπει να απαγορευτούν”.
“Καθυστερούν τα δείγματα για τα νοθευμένα ποτά”
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Ζάκυνθο είναι και τα νοθευμένα ποτά, αλλά και η πρόληψη τέτοιων συμβάντων, και αυτό γιατί σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζακύνθου, “τα δείγματα για τα νοθευμένα, καθυστερούν, δύο μήνες, δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο αυστηρά τα πράγματα, περνάει ο καιρός, και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”, αναφέρει ο κ. Κολοκοτσάς.
*Η επίσημη ονομασία του αερίου του γέλιου είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο» και είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για τη χαλαρωτική επίδρασή του. Το αέριο του γέλιου εισπνέεται πάντοτε μέσα από ένα μικρό μεταλλικό κουτί ή ακόμη καλύτερα, από ένα μπαλόνι για να έχει προλάβει να ζεσταθεί επειδή είναι παγωμένο όταν βγαίνει από το δοχείο. Το πρωτοξείδιο του αζώτου είναι γνωστό και για πολλούς άλλους λόγους.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό: