Τον εντολέα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή εξακολουθούν να αναζητούν οι αρχές. Παρά την σύλληψη του Βούλγαρου εκτελεστή ψάχνουν εκείνον που έδωσε την εντολή να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου. Η κατάθεση του πατέρα του Γιάννη Μακρή. Το χαμένο άλμπουμ με τις φωτογραφίες της Βικτώριας Καρύδα.
Μέσα σε 4 μήνες οι ελληνικές αρχές είδαν να εκτελούνται δυο συμβόλαια θανάτου σχεδόν στην ίδια περιοχή της Αθήνας και με θύματα δυο ανθρώπους με ρίζες στην Αυστραλία. Ο πρώτος ήταν ο Γιάννης Μακρής, Ελληνοαυστραλός με παρελθόν ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Ο δεύτερος, ήταν ο Αυστραλός με καταγωγή από τον Λίβανο και πρώην αρχηγός της συμμορίας των Comancheros στην Αυστραλία, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά έξω από γυμναστήριο στην Γλυφάδα όταν ανατίναξαν το αυτοκίνητό του.
Πόση σχέση έχουν όμως μεταξύ τους τα δυο αυτά συμβόλαια; Πόσο σχετίζεται η υπόθεση του 56χρονου A.J.M. με την δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας; Τα κοινά στοιχεία που έχουν οι αρχές στα χέρια τους είναι κατ’ αρχήν ότι και τα δυο πρόσωπα αυτά πήγαιναν στο ίδιο γυμναστήριο στην Γλυφάδα.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουν συγκεντρωθεί σαφείς πληροφορίες ότι ο Γιάννης Μακρής είχε γνωρίσει αλλά και φιλονικήσει, παρουσία άλλων μαρτύρων, με τον πρώην αρχηγό της συμμορίας μοτοσικλετιστών Comancheros στην Αυστραλία στο αυτοκίνητο του οποίου είχε εκραγεί βόμβα την 1η Μαρτίου 2019. Οι δύο άντρες φαίνεται να γνωρίζονταν από την Αυστραλία.
Σημαντική επίσης είναι και η κατάθεση του πατέρα του Μακρή ο οποίος είπε:
«Στην Ελλάδα ο Γιάννης είχε αγοράσει ακίνητα στην Αθήνα, στην Αράχωβα, στην Βούλα και σε διάφορα άλλα μέρη και τα οποία νοίκιαζε. Παλιότερα είχε κάποια προβλήματα στην Αυστραλία αλλά αθωώθηκε. Ο Γιάννης δεν είχε διαφορές με κάποιον ώστε να φοβάται για την ζωή του. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για κρατικές δουλειές, για παράδειγμα ασφάλεια και καθαριότητα σε δήμους και νοσοκομεία, σε δήμους και άλλα τέτοια. Το καλοκαίρι του 2018 είχε πάει στη Μύκονο να συζητήσει για μια δουλειά χωρίς να ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Γιάννης τους ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί με μαγαζιά ή ιδιωτικές επιχειρήσεις παρά μόνο με κρατικές δουλειές. Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης τσακώθηκε στα λόγια με αυτούς της εταιρείας και τελικά ακύρωσαν την συνάντηση που ήθελαν να κάνουν για να συζητήσουν. Ο Γιάννης με την εταιρεία του έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς και έδινε χαμηλές τιμές για να πάρει τις δουλειές και με αυτόν τον τρόπο «κτυπούσε» τον ανταγωνισμό. Στο παρελθόν είχε κάποιες κόντρες με άλλα άτομα αλλά όλα αυτά είχαν μείνει πίσω απ’ όσο ξέρω. Στην Αυστραλία είχε τσακωθεί με κάποιον Λιβανέζο που τον είχαν κατηγορήσει ότι τους είχε φάει πολλά λεφτά. Πριν κάποια χρόνια είχε βρεθεί με ένα μέλος της οικογένειας των Λιβανέζων σε ένα μαγαζί στην Μύκονο και είχαν μαλώσει στα λόγια, αλλά τους χώρισαν και κάποιοι που δούλευαν στο μαγαζί».
Το κλεμμένο τζιπ του Γιάννη Μακρή
Όπως κατέθεσε επίσης ο πατέρας του Γιάννη Μακρή, ο 46χρονος έδωσε σε έναν Αλβανό με το μικρό όνομα «Τάκης» τις 10.000 ευρώ για να μεσολαβήσει για να του το επιστρέψουν. Όπως επισήμανε ο πατέρας του δολοφονηθέντα επιχειρηματία, «τον Γιάννη τον είχε πειράξει ότι του έκλεψαν το τζιπ μέσα από το σπίτι του. Επίσης τον πείραξε ότι δεν του επέστρεψαν ένα άλμπουμ φωτογραφιών της γυναίκας του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο που κλάπηκε».
Ο 46χρονος Γιάννης Μακρής, φέρεται σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης να είχε έλθει σε σύγκρουση με Αλβανούς ποινικούς που είχαν μεσολαβήσει για να του επιστραφεί –έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ- ένα πολυτελές ΙΧ που του είχε κλαπεί.