Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ το “νονό” Καππέ-Καπετανάκη. Ήταν μπλεγμένος και με τις συνομιλίες της ΕΥΠ

Εν ψυχρώ δολοφονία, ημέρα μεσημέρι, στα Βριλήσσια με θύμα τον παλιό γνώριμο τον Αρχών, Δημήτρη Καππέ-Καπετανάκη. Η δολοφονία σημειώθηκε στην Λεωφόρο Πεντέλης, λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, όταν οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο BMW πυροβόλησαν τον Καππέ-Καπετανάκη ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητο στο Πάτημα Χαλανδρίου και διέφυγαν με άλλο όχημα.

Το σημείο της δολοφονίας

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μιας και ο Καπετανάκης ήταν άνθρωπος του υποκόσμου και παλιός «πελάτης» της Ασφάλειας Αττικής, καθώς μεταξύ άλλων, τη δεκαετία του ‘90 είχε εμπλακεί στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας.

Η ΕΥΠ και το κύκλωμα σωματεμπορίας 

Ο Καππές-Καπετανάκης είχε απασχολήσει τις Αρχές και με την εμπλοκή του στη δικογραφία της ΕΥΠ η οποία διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες εμπλεκόταν και ο επίσης δολοφονημένος, Δημήτρης Μάλαμας. Νωρίτερα είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε δεχθεί με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε συγκρουστεί με κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικων.
Στο παρελθόν και συγκεριμένα το 2010 ο Καππές-Καπετανάκης είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπορίας. Εκείνη την περίοδο στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες.

Τότε αποκαλύφθηκαν πολλά για τους «εντιμότατους φίλους» του Καππέ-Καπετανάκη, του οποίου οι επιχειρήσεις (διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) βρίσκονταν ήδη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας του 2010, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη επιχείρηση, το βράδυ της 28ης Μαρτίου, η οποία «καρφώθηκε» από ένστολους «λαδοπόντικες» που συμμετείχαν (άκουσον άκουσον) τόσο στην ίδια επιχείρηση(!) όσο και σε προηγούμενες, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε:

1) Με πρώην κατηγορούμενο -οπαδό του Ολυμπιακού- στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός ακούγεται στις συνομιλίες ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Καπέ και αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπέ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Ο Καπές του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι». Ο ενδιάμεσος μετά από εφτά λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο ένστολος του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά».

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου (λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση) ο Καπές τηλεφωνεί σε μέλος της εγκληματικής ομάδας και του λέει ότι «τον πήρε τηλέφωνο ο φίλος τους», ο «βασικός μέτοχος» και ότι «η επιχείρηση εγκρίθηκε για αύριο το πρωί»! Στις 9.23 της επομένης, ο Καπές τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του λέει ότι «ο φίλος» (ο ίδιος αστυνομικός) δεν μπορεί να μιλήσει «διότι έχουν βγει ομάδα». Η ομάδα ήταν, βέβαια, το ολιγομελές Τμήμα της Ασφάλειας, που προσπαθούσε να συλλάβει τη συμμορία. Ανάμεσά τους και ο «λύκος», που φορούσε την «προβιά» του αστυνομικού! Εξεταζόμενος, ο αστυνομικός παραδέχτηκε τις συνομιλίες, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Όσο για τον «ενδιάμεσο», πληροφορίες τον φέρουν να ασκεί χρέη οδηγού σε εκδότη μεγάλης οικονομικής εφημερίδας.

2) Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καππέ-Καπετανάκη είναι ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας βορείων προαστίων. Ο «εγκέφαλος» παίρνει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη-αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», του ζητάει να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ