Απογοήτευση για το 80 % και παραπάνω των οφειλετών που μπήκαν σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αναβίωση παλαιότερων οφειλών στην ΑΑΔΕ για να κάνουν αίτηση για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 120 και 36/72 δόσεων (ν.4611/2019 και ν.4821/2021).
Η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών που αδυνατούσε να εξυπηρετήσει τις δόσεις που είχε κάνει και έχει χάσει τις ρυθμίσεις κυρίως μέσα στην οικονομική κρίση και τα Μνημόνια πριν το 2021 διαπίστωσε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζει πως για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται ο οφειλέτης κατά την 1η.11.2021 να μην είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του, στο σύνολό τους, να ήταν τακτοποιημένες κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.
Ο όρος αυτός αποκλείει εκ των πραγμάτων σχεδόν το σύνολο των οφειλετών που οι περισσότεροι από αυτούς απλά σταμάτησαν να εξυπηρετούν τις ρυθμίσεις τους μέσα στα μαύρα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.
Ήδη στα κοινωνικά δίκτυα έχει ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου φιλολογία όπου πολλοί μιλούν για κοροϊδία και αναισθησία από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών στους ευάλωτους οικονομικά πολίτες οι οποίοι έρχονται πλέον αντιμέτωποι με μια σειρά αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
Οι περισσότεροι από αυτούς δίνουν ραντεβού στις κάλπες στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Τα λογιστικά γραφεία πραγματικά αδυνατούν να βοηθήσουν και σηκώνουν τα χέρια ψηλά μιλώντας για unfair του υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης
Λογικά θα ασκηθούν ισχυρές πιέσεις στην Κυβέρνηση να “διορθώσει” το λάθος και να δώσει τη δυνατότητα στο μεγαλύτερο κομμάτι των οφειλετών να μπουν στην νέα ρύθμιση, πριν το κλείσιμο της Βουλής.
Ειδάλλως τα πράγματα προ της εκλογικής αναμέτρησης σε ένα ήδη τεταμένο εκλογικό κλίμα προμηνύονται “σκούρα” για την Κυβέρνηση που θέλει να μιλά για προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και των αδυνάτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερες από 135.000 οι ρυθμίσεις βάσει των 120 δόσεων
‘Ανοιξε η πλατφόρμα για την αναβίωση φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων 72 έως και 120 δόσεων