«Αγ. Βαρβάρα»: Σε εγκατάλειψη χωρίς είδη πρώτης ανάγκης
Ο τραγικός θάνατος από πνιγμό 36χρονης γυναίκας με βαρύ αυτισμό, ήταν η αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια τα δεκάδες προβλήματα διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και αυτισμό, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα”.
Αγ. Βαρβάρα: Νεκρή 36χρονη με αυτισμό-Πνίγηκε με φαγητό
Πλημμελής είναι η φροντίδα και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη που λαμβάνουν οι 150 περιθαλπόμενοι του Θεραπευτηρίου “Αγία Βαρβάρα”, στο οποίο την Κυριακή το μεσημέρι βρήκε φρικτό θάνατο 36χρονη γυναίκα, όταν διέφυγε της προσοχής των μόλις 2 νοσηλευτών που υπήρχαν στη βάρδια εκείνη τη στιγμή.
Η γυναίκα πνίγηκε μετά από κατάποση στερεάς τροφής, ενώ κατανάλωνε μόνη αλεσμένη. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ούτε γιατρός, καθώς οι ανάγκες καλύπτονται με ιδιώτες που εργάζονται περιστατικά με μπλόκ παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η άτυχη 36χρονη έπεσε θύμα της αδιαφορίας της πολιτείας, η οποία δεν στελεχώνει επαρκώς τις Προνοιακές Μονάδες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.
Η ΠΟΕΔΗΝ άνοιγει σήμερα της πόρτες του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής “Αγ. Βαρβάρα” και αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ. Η άτυχη 36χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα του φαγητού, σε έναν θάλαμο, όπως αυτό
Όπως αποκαλύπτει εργαζόμενη του θεραπευτηρίου, εδώ και ένα μήνα έχει χαλάσει το σύστημα καθαρισμού του ιματισμού, με αποτέλεσμα οι περιθαλπόμενη να είναι χωρίς σεντόνια, ρούχα, πυτζάμες και κουβέρτες, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες. Η ίδια εργαζόμενη λέει, όταν αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εσώρουχα μιας χρήσης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεραπευτήριο Αγ. Βαρβάρα
Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» είναι νοσηλευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στον ομώνυμο Δήμο και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1903, υπό την επωνυμία «Κάνθαρος», ενώ τρία χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε «Ευλογιόντων». Το 1970 απέκτησε μία ακόμη ονομασία, που είναι γνωστή μέχρι σήμερα «Δημόσιο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων», ενώ την οριστική του την πήρε το 1987. Το 1995 στο τίτλο προστέθηκε η ονομασία της πόλης όπου εδρεύει. Το Νοσοκομείο ανήκει στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου. Μία προσπάθεια για αλλαγή της χρήσης του ιδρύματος, από νοσοκομείο σε “Κέντρο Υγείας Αστικής Χρήσης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και είχε σαν αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας του επί αρκετά έτη.
ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr