Σύμφωνα με δήλωση του αιγυπτιακού στρατού, « Η εκπαίδευση περιελάμβανε αρκετές δραστηριότητες που εστίαζαν σε μεθόδους οργάνωσης και συνεργασίας στην υλοποίηση πολεμικών αποστολών στη θάλασσα ενάντια σε εχθρικούς θαλάσσιους σχηματισμούς σε συνεργασία με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και με την χρήση πραγματικών πυρών.
Η δήλωση του αιγυπτιακού στρατού ανέφερε, «Η εκπαίδευση έδειξε τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων στη διεξαγωγή πολεμικών αποστολών με ακρίβεια και υψηλή απόδοση».
Επίσης, οι αναφορές του αιγυπτιακού στρατού πρόσθεσαν « οι ασκήσεις αυτές έγιναν μέσα στα πλαίσια της στήριξης των πυλώνων κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, οι ασκήσεις αυτές είχαν την ευκαιρία να συντονίσουν του δυο στρατούς στα τελευταία συστήματα και μεθόδους μάχης, ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ασφάλειας, σταθερότητας, και ειρήνης στη Μεσόγειο.
Οι κοινές γαλλο-αιγυπτιακές στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019, στα γαλλικά χωρικά ύδατα με την ονομασία «Cleopatra-Japian» 2019.
Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια κοινή στρατιωτική άσκηση, αυτή τη φορά στη Μεσόγειο Θάλασσα με την ονομασία Ramses 2019. Στη συγκεκριμένη άσκηση, συμμετείχαν μονάδες και των δύο χωρών από το ναυτικό, την αεροπορία, και τις ειδικές δυνάμεις.
Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων Γαλλίας και Αιγύπτου, έρχονται σε μια εποχή που η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος, και η Γαλλία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, η οποία έχει εντείνει τις προκλητικές της ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.
Η Αίγυπτος εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη και έχει προσδιορίσει ως «κόκκινη γραμμή» τη Σύρτη. Οι κινήσεις αυτές στρέφονται στην ουσία κατά της Τουρκίας, που έχει ισχυρή παρουσία στην περιοχή.
Πηγή: OnAlert.gr