Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024

Είστε έτοιμοι; Πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά!

H πιο τέλεια συνταγή είναι εδώ!

Kιμάς

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

Συστατικά

Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κανελόνια
1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι

Μπεσαμέλ

50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
600 ml γάλα
140 γρ. γκούντα, τριμμένη
140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι

Βήμα-βήμα η προετοιμασία

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25×15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ