Ελεύθερος, με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ και με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Δ/νσης Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης για την υπόθεση του προγράμματος “ηλεκτρονικός πόλεμος”.
Ο κ.Κολλίρης ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Κ. Σαριώτη αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την κατηγορία που του αποδίδεται, όπως και ο διάδοχός του Ευάγγελος Βασιλάκος που απολογήθηκε πρωτύτερα στον κ.Σαριώτη. Ο κ.Βασιλάκος μετά την απολογία του αφέθηκε ελέυθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.
Ο τελευταίος κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχε προτείνει την τροποποίηση της σύμβασης δίνοντας τη δυνατότητα μιας ακόμη δοκιμής, έπειτα από άλλες δύο αποτυχημένες που είχαν προηγηθεί, με ταυτόχρονη κήρυξη του μειοδότη -αν αποτύγχανε- ως έκπτωτου. Όμως, όπως υποστήριξε, δεν κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρία αφού βάση της σύμβασης μόνο αν καθυστερούσε να παραδώσει υλικά μπορούσε να γίνει αυτό.
Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του ανακριτή Σαριώτη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, θα βρεθούν ο εκπρόσωπος της Sonak Ηλίας Αρκουμανέας και ο ιδιοκτήτης αυτής Θωμάς Λιακουνάκος.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου απο το 2001 εώς το 2009, προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ, ενω οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στα αδικήματα της απιστίας, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα αυτό.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η οποία ξεκίνησε το 2012 , διαπιστώθηκε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δόθηκε προκαταβολή στην εταιρεία SONAK του Θωμά Λιακουνάκου χωρίς ωστόσο η Ελλάδα να παραλάβει το έργο.