Μόνο ως μπανανία του ίντερνετ μπορεί να χαρακτηριστεί η Ελλάδα και δεν είναι υπερβολή. Είναι διαπίστωση. Γιατί από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Από την ποιότητα του σήματος στα κινητά; Από την ποιότητα της εξυπηρέτησης των πελατών όπου τα παράπονα ειδικά για εταιρείες είναι τεράστια; Ή τέλος από τις τιμές και τις παράλογες χρεώσεις με τα 5ψήφια αν δεν έχει προβλέψει κανείς να βάλει φραγή.
Είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένη χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν αστικές και ημιαστικές περιοχές που να έχουν ταχύτητα 1 ναι ΕΝΑ, το γράφουμε και αριθμητικά και ολογράφως γιατί να μην θεωρήσει κανείς ότι πρόκειται περί λάθους, Mbps. Τέτοιες ταχύτητες ντροπή δεν πρέπει να υπήρχαν ούτε τότε που συνδεόταν ο κόσμος με αναλογική γραμμή και μόντεμ και άκουγε τον χαρακτηριστικό εκείνο ήχο που του έδειχνε ότι συνδέθηκε!!!! Προϊστορικά πράγματα δηλαδή!!
Τι να γράψει κανείς δε για την εξυπηρέτηση πελατών όπου για να λυθεί κάποιο πρόβλημα περιμένουν ακόμη και μήνες; Άσε τι τραβά κανείς να μιλήσει με άνθρωπο και ‘οχι με μηχάνημα.
Δεν έχει κλείσει ακόμη χρόνος, ήταν Δεκέμβριος του 2019 όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία, καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως θα πρέπει οι εταιρίες να ρίξουν τις τιμές, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.
Παρατήρησε κανείς να έχει γίνει κάτι από όλα αυτά; Μόνο οι οπτικές ίνες προχωρούν με αργό βήμα και αυτό λόγω της επιδότησης που δίνει το κράτος προς τους συνδρομητές! Και αν καλοεξετάσει κανείς τις τιμές όλων των εταιρειών σε τελική ανάλυση μάλλον όλοι έχουν τις ίδιες τιμές. Πως γίνεται αυτό; Μήπως υπάρχει κάποια επιτροπή στη χώρα μας που να ασχολείται με τα καρτέλ; Να το εξετάσει το θέμα…