Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

Ελληνικός Τουρισμός 2025: Πρωτοποριακό συνέδριο στο Λονδίνο -«Έχουμε κερδίσει το στοίχημα» είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη


Οι τάσεις που διαμορφώνουν τον ελληνικό τουρισμό, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και οι στρατηγικές για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και δυναμικής μελλοντικής ανάπτυξης συζητήθηκαν σε πρωτοποριακό συνέδριο που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.
«Έχουμε  κερδίσει το στοίχημα της τουριστική περιόδου» δήλωσε η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιαννη στο καινοτόμο συνέδριο, που διοργανώθηκε στο London School of Economics (LSE). «Η Σαντορίνη και τα νησιά είναι ανοικτά , είναι έτοιμα να υποδεχτούν επισκέπτες, το 2025 δίνει αισιοδοξία ότι θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.
Η  Ελλάδα είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο, επισήμανε η υπουργός.
Επιπλέον η κυρία Κεφαλογιάννη επικεντρώθηκε  στην ψηφιακή παρουσία του ελληνικού τουρισμού μέσω πόρταλ και εφαρμογών , ένας οδηγός με πολλαπλές πληροφορίες για τους επισκέπτες στην Ελλάδα. «ζούμε σε μια εποχή που πρέπει η τεχνολογία να είναι μέρος της ταξιδιωτικής μας εμπειριας τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.
Επίσης η υπουργός στο συνέδριο υπογράμμισε  πως η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για έναν ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό, στον οποίο στοχεύει η χώρα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το διαχρονικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο χαρακτήρισε «θέμα πολιτιστικής ενότητας και παγκόσμιας σημασίας»
H Ρόδος πρωτοστατεί στις κρατήσεις  κατά 20% σε σύγκριση με  τα υπόλοιπα νησιά ανέφερε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ανδρέας  Φιορεντίνος.
«Οι ενδείξεις που έχουμε από τις κύριες αγορές είναι πολύ θετικές. Οι προκρατήσεις στην Αγγλία μας δείχνουν ότι είναι υψηλότερες κατά 16% από πέρυσι».
«Η Σαντορίνη επανακάμπτει, με πραγματικά στοιχεία, η Μύκονος κάνει σημαντικό recovering ,αλλά η Ρόδος είναι το νησί που πρωτοστατεί προς στιγμής στις κρατήσεις»  δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
«Το Ηράκλειο  και η Ρόδος είναι τα πρώτα που μαζί με την Κέρκυρα θα ανοίξουν την σεζόν της θερινης περίοδος» δήλωσε ο Σταύρος Μίτσης , Επιχειρήματια του Ομίλου MITSIS HOTELS. Αυτή η χρονιά σε σχέση με τις κρατήσεις που έρχονται από το Ηνωμενο Βασίλειο  πηγαίνει καλύτερα , υπάρχει μια στασιμότητα σε σχέση με την Γερμανία, ενώ για τις  ΗΠΑ αυξάνεται το μερίδιο επισκεψιμότητας τουριστών στην χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ