Ένταση και ρήψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένα ηλικιωμένο άτομο λυποθύμησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Η εκδήλωση αυτή την ώρα έχει διακοπεί.
https://www.facebook.com/maria.tsilimigkaki/posts/10221509783442746
Οι συνδικαλιστές μπήκαν ξαφνικά στην αίθουσα όπου γινόταν η ημερίδα, με ντουντούκες και πανό φωνάζοντας συνθήματα. Έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.
Ένταση και χημικά σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρά στη σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών Υγείας διότι δηλώνει αντίθετη:
– στη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία και ζητά προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού
– στην εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία κατηγορώντας τους ιδιώτες για πλουτισμό σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου και αντιπροτείνει επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές
– στη μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)
Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την ενίσχυση της χρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
Ημερίδα Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου- Υπενθυμίζεται ότι, οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα παραμένουν στο 5% του ΑΕΠ, μακριά από το 7,5% του μέσου όρου της ΕΕ. Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Παράλληλα, οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις,αλλά συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά υγειονομικών υπηρεσιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: