Επιτέλους οι Ουρανοί άνοιξαν, οι προσευχές εισακούσθηκαν, η ανατολική ακτή της Αυστραλίας καλωσόρισε σήμερα τις μεγαλύτερες νεροποντές που δέχθηκε για χρόνια. Οι βροχές κατέσβησαν μερικές από τις πιο καταστροφικές, αλλά και μεγάλης διάρκειας δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα και οδήγησαν στο θάνατο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα και κατέστρεψαν τεράστιο μέρος της φυσικής χλωρίδας της Αυστραλίας, σπείροντας τον πανικό σε όλους όσους ζουν εκεί, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με παράλογες αποφάσεις των αρχών τους όπως η θανάτωση 10,000 καμήλων με την αιτιολογία της μεγάλης κατανάλωσης πόσιμου νερού, καθώς και κοάλα μωρών, με την αιτιολογία της καταστροφής του φυσικού τους περιβάλλοντος και άρα της ούτως ή άλλως μη μελλοντικής επιβίωσής τους. Οι βροχές της Αυστραλίας επαναφέρουν την ισορροπία σε ολους.
Συγκλονιστικές εικόνες εδώ και μήνες, καταγράφονται καθημερινά πλέον στην Αυστραλία, καθώς πέρα από τις ανυπολόγιστες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στο περιβάλλον, το μεγαλύτερο θύμα έχει καταστεί η άγρια ζωή της ηπείρου, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για συνθήκες που προσιδιάζουν σε «ολοκαύτωμα».
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 εξαιτίας των πυρκαγιών.
Όταν η Σάρα Πράις, μια εθελόντρια, βρήκε στη μέση μιας καμένης περιοχής στην Αυστραλία ένα μωρό καγκουρό τρομαγμένο, αλλά ζωντανό μέσα στο μάρσιπο της μητέρας του, της φάνηκε λογικό να το ονομάσει «Τύχη».
Τα δύο ζώα κατάφεραν να επιβιώσουν από τις φλόγες που μαίνονται στη νότια και την ανατολική Αυστραλία, όμως λίγες ώρες αργότερα η μητέρα υπέκυψε λόγω του έντονου στρες που υπέστη.
Φρικιαστικές εικόνες από κοάλα με καμένη γούνα, οπόσουμ με καμένες πατούσες, πτώματα καγκουρό κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου και έχουν αναχθεί σε σύμβολα μιας χώρας και ενός περιβάλλοντος που έχουν πληγεί από μια άνευ προηγουμένου κρίση που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.
Λιγότερα προβεβλημένα ζώα, όπως βάτραχοι, έντομα, ερπετά και ασπόνδυλα επίσης έχουν δει τον πληθυσμό τους να μειώνεται δραματικά.
Οι ειδικοί προειδοποιούν, εξάλλου, ότι ακόμη και τα ζώα που κατάφεραν να επιβιώσουν, χρειάζεται να δώσουν μάχη για να παραμείνουν στη ζωή.
Με τις βροχοπτώσεις, η κατάσταση έγινε καλύτερη φυσικά για όλα τα ζώα και τους ανθρώπους, αλλά και για τους αγρότες που ταλαιπωρήθηκαν από τις πυρκαγιές, σε δύο πολιτείες.
Μόνο στο Σίδνεϊ έπεσαν περισσότερα από 60 χιλιοστά βροχής κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι την Δευτέρα θα δεχθεί 360 χιλιοστά βροχής.
Οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW RFS) δήλωσαν χθες, ότι ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα μειώθηκε κατά 20, μέσα σε μία ημέρα.
Για πρώτη φορά μέσα στους πρόσφατους μήνες, δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για φωτιές, ενώ τα ενεργά μέτωπα μειώθηκαν στα 42, που είναι λιγότερα από το 50% του μέγιστου αριθμού πύρινων μετώπων που έχει καταγραφεί.
Πηγή: Cnn.gr