Τις φιλοδοξίες του ακόμη και να ηγηθεί στο μέλλον της ΝΔ δεν έκρυψε σήμερα ο πρώην υπουργός και γραμματέας του κόμματος Μανόλης Κεφαλογιάννης που με εντολή Σαμαρά ετέθη επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές.
«Αυτή η ευρωβουλή θα είναι σταθμός. Και ο πρωθυπουργός θέλει, το κόμμα θέλει να Κάνουμε παρέμβαση, να Κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στις Βρυξέλλες» επεσήμανε ο κ.Κεφαλογιάννης υπογραμμίζοντας ότι με την παράλληλη Προεδρία που θα έχει η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014 στην ΕΕ ‘θέλουμε να δώσουμε άλλη διάσταση στην παρουσία της ΝΔ και της χώρας στον ευρωπαϊκό χώρο».
Για τον κ.Κεφαλογιάννη το ευρωκοινοβούλιο την ερχόμενη περίοδο θα έχει Κάθε καρυδιάς καρύδι (με μπόλικη…ακροδεξιά, ίσως και από την Ελλάδα , όπως είπε) ,με Μπεμπέ Γκριλο από την Ιταλία, με φασίστες από τη β.Ευρώπη. Γι’ αυτόν η Ευρωβουλή, όσο μείνει, θα είναι ένα στοίχημα να αλλάξει την εικόνα της χώρας.
«Φυσικά και θα είμαι παρών στις βουλευτικές εκλογές όποτε γίνουν στην Ελλάδα. Εκτιμώ ότι θα γίνουν μετά και φυσικά θα τις κερδίσει ο Σαμαράς που εξελίσσεται σε πολιτικό 5 αστέρων. Και το λέω εγώ που δεν τον στήριξα στις εσωκομματικές με την κ.Μπακογιάννη, που είχαμε διαφωνίες και με διέγραψε» ανέφερε ο κ.Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στον Κ.Μπογδανίδη.
«Από εκεί και πέρα δεν κρύβω ότι θέλω να πρωταγωνιστήσω στη ΝΔ. Έχω τη φιλοδοξία να παίξω πρωταγωνιστικό ρολο στη ΝΔ» τόνισε ο κ.Κεφαλογιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα γίνει όταν και εάν ο κ.Σαμαράς αποφασίσει να αποχωρήσει.
«Δεν είναι καμιά μωροφιλοδοξία. Αλλά φιλοδοξία που βασίζεται σε στοιχεία. Πρέπει ξανά η Κρήτη να παίξει πρωταγωνιστικό ρολο όπως έκανε την εποχή του Κ.Μητσοτάκη» είπε με νόημα ο κ.Κεφαλογιάννης που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας παρά τις περιπέτειες που περνάμε.
«Αυτή η κυβέρνηση και ο Αντ.Σαμαράς μπορούν να μας πάνε μπροστά. Παρά τα λάθη , τον πόλεμο που δέχεται από τα συμφέροντα και την Αριστερά, αλλά και τις αδυναμίες γίνεται ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό έργο» ανέφερε και έδωσε ένα…θετικό πρόσημο στον κ.Σαμαρά όταν ερωτήθηκε εάν είναι πιο υπεύθυνος ηγέτης της από τον Καραμανλή.
«Χειρίστηκαν διαφορετικά πράγματα. Άλλες εποχές. Ο Καραμανλής έπρεπε να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπόρεσε να Κάνει αλλαγές. Δεν είχε και κοινωνία να τον στηρίξει. Πως να Κανείς τότε αυτά που γίνονται σήμερα όταν όλοι ζούσαμε μέσα στην καλή χαρά με δανεικά;» τόνισε και πρόσθεσε:
«Όταν ο Καραμανλής το 2009 το έθεσε ως δίλημμα στον ελληνικό λαό εκείνος άκουσε ότι λεφτά υπάρχουν».
Είπε τέλος ότι τη δεκαετία του 80 παίχτηκαν πολλά στην Ελλάδα κυρίως από την άποψη της νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε.
«Δεν θα πω ότι ο Ανδρέας έφταιγε για όλα. Αλλά πέρασε μια νοοτροπία την οποία πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε να είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ της Ελλάδας με τόσο κόσμο που τον πίστευε. Αλλά απέτυχε»
ΠΗΓΗ: www.cretalive.gr