Μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αποκάλυψε ότι μάλλον θα υπάρξει και… «σίκουελ» του βιβλίου του, καθώς αυτό που εκδόθηκε δεν ήταν εκείνο που αρχικά είχε σχεδιάσει. Στην αρχή είχε ξεκινήσει να γράφει την ιστορία της μεταπολιτευτικής ένοπλης πάλης. «Δεν είχα πρόσβαση στις πηγές που ήθελα. (…). Όμως, δεν έχω παραιτηθεί από αυτή την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να «επανέλθει».
«Το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Όσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει». Αυτό είπε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το βιβλίο «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», το οποίο προκάλεσε -μεταξύ άλλων- οξεία πολιτική αντιπαράθεση.
«Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μια φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε. Ο παλιός γνώριμος Αντώνης έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε το χώρο του», είπε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Μια ξάγρυπνη νύχτα παραμέρισα έντυπα και χειρόγραφα, άνοιξα μια γωνιά στο πλαστικό τραπέζι, άνοιξα τη δίοδο να βγει ο συμπιεσμένος ατμός, ξημέρωσε, μεσημέριασε, ξαναβράδιασε και εγώ συνέχισα να γράφω», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε ο αρχιεκτελεστής «Λουκάς» της 17Ν, το βιβλίο αυτό το έγραφε όλο το καλοκαίρι του 2012 και σταμάτησε το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου λόγω του σοκ, που -όπως ισχυρίζεται- έπαθε, επειδή βγήκε από το κελί του και πήγε στη διπλανή αίθουσα του δικαστηρίου για τη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Άρχισε να γράφει ξανά περίπου έναν χρόνο μετά, στις 17 Νοέμβρη (διαλέγει πάντα συμβολικές ημερομηνίες) του 2013.