Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Φανταστική συνταγή για μακαρονάδα με 4 μόνο υλικά!

Πεινάτε και θα θέλατε κάτι νόστιμο και εύκολο; Δείτε την παρακάτω συνταγή!

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι
½ κεφάλι μικρό σκόρδο ή 3 σκελίδες κομμένες στη μέση
150 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτή καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
5-6 μικρές κόκκινες πιπερίες καυτερές, αποξηραμένες ή και φρέσκες (προαιρετικά)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

Κόβουμε ένα μικρό κεφάλι σκόρδο στη μέση ή εναλλακτικά 3 σκελίδες κομμένες στη μέση και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Βάζουμε 5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα.
Αφού κοχλάσει το νερό για λίγο, προσθέτουμε 2 κουταλίες σούπας αλάτι και μόλις καταλαγιάσει ο βρασμός βάζουμε τα σπαγγέτι και το χρονόμετρο στα 8’ να μην μας ξεφύγουν.
Αμέσως μετά, σε μεγάλο τηγάνι που να χωρέσει όλα τα σπαγγέτι στο τέλος, θα βάλουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία ένταση να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κεφάλι του σκόρδου ή τις σκελίδες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, σε επαφή με το λάδι για να βγάλει τα αρώματά του. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Θέλουμε να αρωματίσουμε το λάδι και όχι να τηγανίσουμε τα υλικά μας. Δεν θέλουμε υψηλή ένταση, δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει, αλλά να τσιγαριστεί τόσο, ώστε να πάρει χρώμα και να μελώσει.

Ανακατεύουμε κάθε τόσο, αλλάζουμε πλευρά στα σκόρδα και όταν σε 3-4 λεπτά δούμε ν’ αρχίζει να αρπάζει, σβήνουμε την εστία και αφαιρούμε τα σκόρδα.
Μόλις γίνουν τα σπαγγέτι τα σουρώνουμε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Κρατάμε και λίγο απ’ το νερό που έβρασαν μήπως χρειαστεί αναζωογόνηση στο δεύτερο πιάτο. Ανακατεύουμε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Καλή όρεξη!

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ