ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες
200 γρ. χούμους
6 φέτες ψωμί
3 φέτες ντομάτας, κομμένες στα 4
½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
2 κ.γ. κάπαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα ψωμιά σε ένα ταψί του φούρνου, τα λαδώνουμε καλά από όλες τις πλευρές και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις σαρδέλες, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ύστερα, τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε τις σαρδέλες μέσα και τις ψήνουμε και από τις 2 πλευρές, για 1,5 λεπτό την κάθε πλευρά.
- Αμέσως μετά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τέλος, παίρνουμε τα ψωμιά που ψήσαμε, τα αλείφουμε με λίγο χούμους, τοποθετούμε την ντομάτα, την κάπαρη και το κρεμμύδι, καλύπτουμε με τη σαρδέλα και σερβίρουμε.