Ο Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής χθες Πέμπτη στον αποβιώσαντα Aμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Λου Ντομπς, άλλοτε μείζονα μορφή του Fox News, ο οποίος υποστήριζε με μεγάλο ζήλο τον πρώην πρόεδρο κι έδωσε ευρεία προβολή στον ισχυρισμό του —ουδέποτε αποδείχθηκε— ότι διαπράχθηκε μαζική νοθεία, πως του έκλεψαν τη νίκη με «απάτη», στις εκλογές του 2020, όταν ο Ρεπουμπλικάνος ηττήθηκε από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
«Ο σπουδαίος Λου Ντομπς απεβίωσε. Ήταν φίλος, δημοσιογράφος με αληθινά απίστευτο ταλέντο. Καταλάβαινε τον κόσμο, τι γινόταν, πολύ καλύτερα από άλλους», ανέφερε μέσω Truth Social ο Ρεπουμπλικάνος, εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, μερικές ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του με την οποία θα αποδεχθεί και τυπικά το χρίσμα του κόμματος της αμερικανικής δεξιάς, στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι.
Ο άλλοτε πιονέρος του CNN, από το οποίο αποχώρησε το 2009, μετατράπηκε σε σημαίνουσα μορφή του οικονομικού καναλιού Fox News Business κι ήταν ανάμεσα στους σχολιαστές που είχαν στενή επαφή με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.
Μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, πρόβαλε ακατάπαυστα τις καταγγελίες περί απάτης και μαζικής νοθείας σε βάρος του μεγιστάνα, χωρίς ποτέ να παρουσιάσει απτή απόδειξη.
Στην εκπομπή του («Lou Dobbs Tonight») είχε φιλοξενήσει επανειλημμένα στο πλατό τη δικηγόρο της εκστρατείας του Σίντνι Πάουελ, που διέσπειρε τη θεωρία συνωμοσίας.
Το δίκτυο Fox News αναγκάστηκε τελικά στις αρχές του 2021 να διακόψει την εκπομπή του Λου Ντομπς, παρότι είχε την υψηλότερη θεαματικότητα στο επιχειρηματικό του κανάλι, μετά τις αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση από την εταιρεία πληροφορικής Smartmatic, η οποία απαίτησε αποζημίωση 2,7 δισεκ. δολαρίων διότι το όνομά της ενεπλάκη στην κατά φαντασίαν συνωμοσία.
Η υπόθεση αυτή μένει ακόμη να κριθεί από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ· ωστόσο, για συναφή υπόθεση, το Fox News αναγκάστηκε να κλείσει συμβιβασμό που προβλέπει πως θα καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 787,5 εκατ. δολαρίων σε άλλη εταιρεία, τη Dominion Voting Systems, κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφοφορίας που χρησιμοποιούνται στις αμερικανικές εκλογές, διότι επίσης ενεπλάκη στην απίθανη θεωρία αυτή, προκειμένου να αποφύγει δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση που θα μπορούσε να του προξενήσει πιθανόν ανεπανόρθωτη ζημιά.