«Γιατρός» με πλαστό πτυχίο Ιατρικής από την Ιταλία ήταν διορισμένος επί 13 χρόνια ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Ο ίδιος κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ, τρεις ταυτότητες ενώ ήταν ιδιοκτήτης μιας Ferrari και ενός ιδιωτικού αεροπλάνου.
Την υπόθεση ξεκίνησαν να ερευνάν οι αρχές ύστερα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.
[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Η αποπομπή των γιατρών «μαϊμού»από το ΕΣΥ έχει ήδη αρχίσει από το υπουργείο Υγείας, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.[/quote_text]
Η απάτη του «γιατρού» ξεσκεπάστηκε και πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, αφού δε διέθετε πτυχίο Ιατρικής.
Όπως αναφέρει το Capital, η απόφαση του διορισμού του γιατρού – μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας. Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ…
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.
[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Στα 13 χρόνια μάλιστα που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.[/quote_text]
Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.
Ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Άδωνις: Δεν είναι μοναδική η περίπτωση του γιατρού στη Σκύρο
«Καρπούς» άρχισε να αποδίδει ο έλεγχος γνησιότητας των τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή του υπουργού Υγείας.
Η υπόθεση του Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου που απομακρύνθηκε από το ΕΣΥ μετά την αποκάλυψη ότι διέθετε πλαστούς τίτλους σπουδών, παρότι ακραία, δεν είναι η μοναδική.
Σύμφωνα με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη διερευνάται μία ακόμη περίπτωση, με το φερόμενο ως κάτοχο πλαστών τίτλων άτομο να έχει κληθεί ήδη σε απολογία από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. «Μία διοικήτρια έχει ήδη αποπεμφθεί λόγω πλαστότητας πτυχίου. Από ό,τι φαίνεται, ίσως να υπάρξει τις επόμενες ημέρες και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση. Είμαστε στη διαδικασία της απολογίας του συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα ήθελα να κάνω περαιτέρω ανακοίνωση τώρα, γιατί «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες» δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Γεωργιάδης.