Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση «θετικού δείγματος» σε ‘Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, που προκάλεσε σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από καμία αρμόδια Αρχή, ενώ ο ελεγκτικός φορέας ITA που έκανε τη δειγματοληψία δεν είναι official partner της Uefa, η οποία έχει το δικό της μηχανισμό.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την οποιαδήποτε αρμόδια αρχή για θετικό δείγμα σε Έλληνα ποδοσφαιριστή κι αυτό δεν είναι μια εικασία, αλλά η επίσημη θέση του ΕΟΚΑΝ.
«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή από τους πρόσφατους ελέγχους που διεξήχθησαν στους αγώνες της Εθνικής ομάδας», ήταν η απάντηση που δόθηκε στο protothema.gr από τον πρόεδρο του ΕΟΚΑΝ Δρ Γρηγόρης Λέων.
Επιπροσθέτως δεδομένου ότι ήδη σε κάποια ΜΜΕ είχε αναφερθεί το όνομα του ποδοσφαιριστή ο οποίος βρέθηκε θετικός, ο κ. Λέων ξεκαθάρισε ότι «και τα δύο δείγματα του εν λόγω ποδοσφαιριστή ήταν αρνητικά. Παράλληλα έχοντας επαφές με τα εργαστήρια που διενεργούν τους ελέγχους, πρέπει να αναφέρουμε ότι αρνητικά είναι και τα υπόλοιπα δείγμα που έχουνε ελεγχθεί».
Την ίδια ώρα ανάλογη είναι και η θέση που εξέφρασε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς ούτε στην ΕΠΟ έχει φτάσει η οποιαδήποτε ενημέρωση και εδώ αρχίζουν να δημιουργούνται τα μεγαλύτερα ερωτηματικά.
Καθώς σε περίπτωση θετικού δείγματος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της χώρας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, καθώς και τον σύλλογο του και τον ίδιο τον παίκτη.
Την ίδια ώρα ένα άλλο στοιχείο το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο κείμενο του «dikisports», που αποκάλυψε το θετικό δείγμα, γίνεται αναφορά στο International Testing Agency, ως τον ελεγκτικό μηχανισμό που πραγματοποίησε τη δειγματοληψία, ωστόσο το ITA δεν είναι official partner ούτε της UEFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η οποία είχε την ευθύνη του συγκεκριμένου αγώνα), ούτε της FIFA (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου). Κι αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η UEFA έχει δικούς της δειγματολήπτες (γιατί είναι μια εύρωστη οικονομικά ομοσπονδία η οποία μπορεί να το κάνει χωρίς να σκέφτεται τα έξοδα), αλλά και τη μη ενημέρωση της ΕΠΟ δημιουργεί πολλές απορίες.
πηγή: protothema.gr