Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

H (άδικη) θυσία της ανεμβολίαστης Πάττυ Κουτμερίδη

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι διάγουν βίο που προκαλεί κρότο, αλλά φεύγουν αθόρυβα. Υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν αθόρυβα και όταν αναχωρούν για το μεγάλο ταξίδι αφήνουν το έντονο αποτύπωμά τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η Παρθένα Κουτμερίδου.

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η κόρη του πρώην βουλευτή Στάθη Κουτμερίδη, Παρθένα, «έφυγε» στα 42 της από κορωνοϊό, αφού πρόλαβε και γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι…


Η Πάττυ για τους φίλους της. Η κόρη του πρώην βουλευτή Στάθη Κουτμερίδη, που θυσιάστηκε για να ζήσει το παιδί της, όπως είπε και ο αδελφός της στον επικήδειο που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Έφυγε στα 42 χρόνια της, νικημένη από τον κορωνοϊό. Πρόλαβε, όμως, και γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που λογικά θα πάρει το όνομα της γιαγιάς του, Ελπίδας, που «έφυγε» το 2013, σε ηλικία 51 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Για την Πάττυ, άλλωστε, η γέννηση του παιδιού της θα σηματοδοτούσε την ελπίδα. Γι’ αυτήν πάλεψε! Γι’ αυτήν θυσιάστηκε!

Εμβολιασμός

Παράλληλα, όμως, η Πάττυ με τον αδόκητο χαμό της έστειλε κι ένα μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Προφήτες δεν μπορούμε να γίνουμε. Αλλά ακούμε τους επιστήμονες ότι το εμβόλιο δεν επηρεάζει την κύηση. Ίσως, λοιπόν, εάν είχε εμβολιαστεί η 42χρονη, σήμερα να κρατούσε στην αγκαλιά της το κοριτσάκι της, αντί να αγκαλιάζει το δικό της σώμα η γη στην Τριανταφυλλιά Σερρών. Εκεί όπου το χαμόγελό της και τα παιδικά όνειρά της αβγάτιζαν τη λάμψη του χωριού, το οποίο εδώ και τέσσερις μέρες έχει βυθιστεί στο πένθος.

Μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Θα σκεφτεί κάποιος ότι γινόμαστε υπερβολικοί και ασχολούμαστε με λέξεις. Αλλά ακόμα και μια ασήμαντη λεπτομέρεια μπορεί να είναι οιωνός. Στην Ορφανίδου 1 βρισκόταν το γραφείο της δικηγόρου Πάττυς Κουτμερίδου και των συνεργατών της. Με το πρώτο συνθετικό της λέξης να παραπέμπει στην ορφάνια. Η Πάττυ, βέβαια, έχασε τη μητέρα της όταν ήταν ήδη 34 ετών. Αλλά πόσοι ξεχνούν ή προσπερνούν την απώλεια του ανθρώπου που τους έφερε στη ζωή; Ίσως αυτό να ήταν και το σκεπτικό του Θόδωρου Κουτμερίδη, του αδελφού της Παρθένας, που στην κηδεία έδωσε όρκο ζωής για να μην αισθανθεί ορφανό το ανιψάκι του.

«Αγαπημένη μου αδελφούλα, θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί σου να του θυμίζω ότι είχε την καλύτερη μανούλα. Υπόσχομαι να του πω ότι θυσίασες τη ζωή σου για να ζήσει αυτό. Νιώθω ευλογημένος για όλα αυτά τα χρόνια που έζησα δίπλα στην αδελφή μου, που ένιωσα την αύρα της» είπε ο Θόδωρος.

Η Παρθένα Κουτμερίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Ο πατέρας της, Στάθης Κουτμερίδης, είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Εκείνη πέρασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Ήδη από την περίοδο των σπουδών της είχε επιλέξει τον τομέα εξειδίκευσής της, αυτόν του Διοικητικού και ιδίως του Φορολογικού Δικαίου, κάνοντας προπτυχιακή άσκηση στο Νομικό Τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια άσκηση στο γραφείο καθηγητή Φορολογικού Δικαίου.

Με το πέρας της περιόδου άσκησής της ρίχτηκε αμέσως στον στίβο της ενεργής και μάχιμης δικηγορίας και ηγήθηκε του δικού της δικηγορικού γραφείου. (…) Σήμερα, έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και επάγρυπνης ενημέρωσης των νομοθετικών και νομολογιακών εξελίξεων, η κυρία Κουτμερίδου είναι νομική σύμβουλος διαφόρων νομικών προσώπων, διατηρεί συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τον ΟΑΕΕ, ήδη ΕΦΚΑ. Πλέον ανήκει στο συνεργαζόμενο δυναμικό της δικηγορικής εταιρείας Rhetor, ηγούμενη της ομάδας για την υπαγωγή νομικών και φυσικών προσώπων με πτωχευτική ικανότητα στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών» ανέφερε το βιογραφικό της στη δικηγορική εταιρεία, με την οποία συνεργαζόταν.

Παρενέργειες

Πέρα από την επαγγελματική σταδιοδρομία, που δεν είχε ταβάνι, η Πάττυ ονειρευόταν να κάνει και μια μεγάλη οικογένεια. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και επεδίωξε να αποκτήσει ένα παιδί. Είχε αγχωθεί λόγω ηλικίας, αν και στην εποχή μας τα 42 χρόνια δεν είναι εμπόδιο για μια γυναίκα. Ένιωθε, όμως, την ανάγκη να γίνει μητέρα, διότι αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Το απέδειξε με τη θυσία της!

Το πρώτο χτύπημα του κορωνοϊού στην οικογένεια ήρθε έναν χρόνο νωρίτερα. Νόσησε ο αδελφός της. Έπαθε πνευμονία και βγήκε νικητής χάρη στον δυνατό οργανισμό του. Γνώριζε, δηλαδή, η Πάττυ από πρώτο χέρι τη ζημιά που μπορούσε να προκαλέσει η COVID-19. Γι’ αυτό και σκεφτόταν να εμβολιαστεί. Από την άλλη πλευρά, όμως, φοβόταν και ενδεχόμενες παρενέργειες στην εγκυμοσύνη της. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε ένα θρίλερ γύρω από τις συνθήκες που την κράτησαν ανεμβολίαστη και ουσιαστικά μείωσαν τα αντισώματά της απέναντι στον ύπουλο ιό.

Αρχικά ακούστηκε ότι δεν της επέτρεψε ο γυναικολόγος της να εμβολιαστεί. Αλλά ο Χρήστος Καρύδας έδωσε άλλη διάσταση στην υπόθεση. «Ο άνδρας της είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως κι όλη η οικογένειά του εξαιτίας ενός πνευματικού, απ’ ό,τι γνωρίζω. Φτάσαμε σε ένα σημείο να είμαι τόσο φορτικός με το εμβόλιο, που κάθε φορά τους το επεσήμαινα. Τους έλεγα “βγαίνετε έξω, πάτε από δω κι από κει, κάντε σας παρακαλώ το εμβόλιο και οι δύο”, που φτάσαμε στο σημείο να μην έρχεται ο σύζυγός της στο ιατρείο. Λυπάμαι πάρα πολύ για τη λάσπη που βγαίνει» δήλωσε ο γυναικολόγος της άτυχης κοπέλας.

Η Παρθένα Κουτμερίδου κόλλησε κορωνοϊό στις αρχές Οκτωβρίου. Εισήχθη στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, όπου έμεινε περίπου 20 μέρες. Λόγω της σοβαρότητας που παρουσίασε η κατάστασή της και επειδή ήταν έγκυος μεταφέρθηκε στον «Άγιο Λουκά». Γέννησε με καισαρική και έπειτα πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή.

Κουτμερίδου«Πριν από έναν χρόνο είχα νοσήσει με COVID και πνευμονία. Σήμερα έτρεξα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα. Σχεδίαζα να τρέξω για την αείμνηστη μητέρα μου, Ελπίδα, η οποία πολέμησε με αξιοπρέπεια τον καρκίνο του μαστού και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Ζει με τους αγγέλους από το 2013» είχε γράψει στις 14 Νοεμβρίου ο αδελφός της, Θόδωρος Κουτμερίδης, με το μετάλλιο του τερματισμού στο στήθος.

«Αλλά η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που κατέληξα να τρέχω σε αυτόν τον αγώνα για την αδελφή μου και το νεογέννητό της, που γεννήθηκε στην εντατική. Η αδελφή μου, η Πάττυ, παλεύει για τη ζωή της, τον πραγματικό μαραθώνιο. Έτσι, αυτό (το μετάλλιο) είναι για εκείνη, για το μωρό της και για τη μητέρα της – τρεις ξεχωριστές γυναίκες στη ζωή μου» συμπλήρωσε. Ναι, για το μωρό που έπειτα από δύο εβδομάδες δεσμεύτηκε να το προσέχει ως δικό του. Το κοριτσάκι για το οποίο θυσιάστηκε η αδελφή του!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης

Τρεις συλλήψεις και έντεκα προσαγωγές στη μαθητική- φοιτητική διαδήλωση στην Αθήνα για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ