Στο απυρόβλητο βρίσκεται η οικογένεια Μπόμπολα σε ό,τι αφορά τους ελέγχους οι οποίοι διενεργούνται για τους μεγαλοκαταθέτες που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κατασκευαστής και μεγαλοεκδότης έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών και για άλλες ιστορίες καθώς στελέχη του εμπλέκονται ακόμη και στην υπόθεση δωροδοκίας πολιτικών προσώπων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στη διάθεση τους συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και καταθέσεις μαρτύρων οι οποίες τους εμπλέκουν στην δυσώδη ιστορία του μοιράσματος της «μίζας» σε πέντε πρώην υπουργούς λίγο πριν και λίγο μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μάλιστα τα συγκεκριμένα στοιχεία κρίνονται ως ιδιαίτερα σοβαρά καθώς αφορούν πράξεις δωροδοκίας ακόμη και με την αγορά πολυτελών οχημάτων, τα ίχνη των οποίων δεν μπορούν να σβηστούν εύκολα…
Η λίστα Λαγκάρντ
Την ίδια στιγμή στην υπόθεση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε ρυθμούς. χελώνας, καθώς όπως χαρακτηριστικά είχε καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο στην Προανακριτική Επιτροπή που χειρίζεται το θέμα, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία δυσχεραίνουν το έργο της.
Ενώπιον της προανακριτικής ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει ότι είχε προτείνει να δημιουργηθούν πέντε ομάδες των 20 ατόμων για να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι, όμως για τα 100 εξειδικευμένα στελέχη που ζήτησε, έχουν σταλεί μόλις δύο απλοί υπάλληλοι.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο έλεγχος του ΣΔΟΕ θα γίνει σε βάθος χρόνου, αφού οι τράπεζες δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ το ΣΔΟΕ έχει να διερευνήσει και τη λίστα με τα 54.000 εμβάσματα.
Από τη μεριά του, οι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών διατείνονται ότι εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει στοχευμένους ελέγχους όλων των φορολογουμένων που βρίσκονται στη, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζοντας όλες τις περιπτώσεις ως προς τη φορολόγησή τους, τη διασταύρωση των χρημάτων και κυρίως την προέλευσή τους.
Παράλληλα στις εφορίες έχει δοθεί σαφής εντολή για τη διασταύρωση των χρημάτων που αναφέρονται στη λίστα και κυρίως την προέλευσή τους.
Στους υπόπτους για φοροδιαφυγή στην λίστα βρίσκονται από επιχειρηματίες έως αγρότες από άγνωστα χωριά οι οποίοι έχουν στο εξωτερικό καταθέσεις από 30 έως 100 εκατομμύρια ευρώ.
Ανάμεσα τους και ο μεγαλοεκδότης Φώτης Μπόμπολας, μετά της θυγατέρας του, Μαρίας.
Ο εκδότης, όπως προκύπτει από τη λίστα, διατηρεί στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας τραπεζικό λογαριασμό ύψους 23.750.088, ενώ η κόρη του, Μαρία, διαθέτει στην ίδια τράπεζα λογαριασμό ύψους 21.591.197.
Πάντως, σύμφωνα με στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η υπηρεσία αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στους 20 μεγαλύτερους καταθέτες διερευνώντας αν αυτοί μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα μέλη της «ιερής» οικογένειας δεν έχουν κληθεί -ακόμη- να καταθέσουν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.
Τα 400.000 ευρώ του Άκη
Μια ακόμη δικαστική υπόθεση η οποία αφορά των μιντιάρχη αναβιώνει τον τελευταίο καιρό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Μπόμπολας εμπλέκεται στην υπόθεση πώλησης πολύ γνωστής καφετέριας στην οδό Πατησίων στον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 ο γαμπρός του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, σε συμπληρωματική κατάθεση την οποία έδωσε στον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή συνεισέφερε τρομακτικές λεπτομέρειες σχετικά με διαδρομές μαύρου χρήματος που είχαν ως παραλήπτη τον μεγαλοεκδότη. Αιτία του deal που -σύμφωνα με τον Ζήγρα- έλαβε χώρα μεταξύ Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Μπόμπολα ήταν η πώληση του μεριδίου μιας εταιρίας εστίασης, καφε-μπαρ στην οδό Πατησίων. Το μαγαζί φέρεται να ονομάζεται «ΣΤΟΑ» και να το αγόρασε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξ ονόματος του υιού του Αλέξανδρου.
Αναφέρει στην κατάθεσή του ο Ζήγρας: «Όσον αφορά το γιο του Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε το μερίδιο μιας εταιρίας εστίασης, κεφέ-μπερ στην Πατησίων με την επωνυμία ΣΤΟΑ, γνωρίζω ότι ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρίας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδος, το τίμημα του μεριδίου το οποίο ήταν πάνω από 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά.».
Δείτε το έγγραφο: